Ungaria şi-a pus industria de apărare la muncă. Obiectivul: Dezvoltarea unor noi arme de asalt (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisarul guvernamental maghiar responsabil de dezvoltarea apărării, Gáspár Maróth, a subliniat, săptămâna trecută, că în urmă cu un an și jumătate o echipă de ingineri maghiari a primit sarcina de a dezvolta din nou arme de foc. Rezultatele acestei munci se pot vedea deja, mai multe prototipuri ale unor pistoale şi arme de asalt au fost prezentate săptămâna trecută.

După cum a subliniat comisarul guvernamental, realizarea independenței naționale în ceea ce privește armele de calibru mic este un obiectiv fundamental. Scopul pe termen lung este ca industria maghiară de apărare să dezvolte o nouă generaţie de arme de foc care va servi probabil Forțelor Armate Maghiare, în paralel cu mitralierele Bren 2 care deja sunt fabricate în Ungaria sub licență cehă.

Dar, dacă aceste arme se dovedesc a avea succes, există șanse destul de mari să vizeze și piețele externe, precizează mass-media ungară.  

Negocierile sunt în curs de desfășurare cu privire la toate aceste arme de foc pe care compania maghiară Gestamen Zrt ar vrea să le producă în serie. Cotidianul maghiar Portfolio precizează că pentru acest proiect a fost formată o echipă de ingineri, care poate juca un rol important în viitorul dezvoltării armelor de foc de provenienţă maghiară.

 

Forțele Armate Maghiare vor începe în curând să testeze prototipurile

 

Generalul Romulusz Ruszin-Szendi, comandantul forțelor armate maghiare, a subliniat că soldatul maghiar va avea în sfârșit o armă fabricat de industria maghiară de armament.

El a adăugat că mai mulţi soldații ai Forțelor Armate Maghiare participă și ei la dezvoltare și testarea acestor arme, astfel că inginerii vor continua să lucreze pe baza feedback-ului primit. 

Gábor Bozó, CEO al Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt, a precizat că sarcina companiei pe care o conduce a fost dezvoltarea și fabricarea acestor prototipuri, dar paşii care trebuie făcuţi în continuare necesită implicarea şi altor companii. 

În acest scop, au fost semnate un acord de parteneriat strategic și un acord de cooperare cu echipa de cercetare și dezvoltare a Universității John Neumann.

Cu toate acestea, în ceea ce privește planurile viitoare, este important de subliniat că ar putea fi o chestiune de mulți ani ca armele dezvoltate de Gestamen să fie produse în serie, deoarece există doar câteva prototipuri ale acestora, testele de durabilitate abia încep și poate anumite elemente ale acestor arme vor fi reproiectate pe baza feedback-ului primit, mai precizează mass-media maghiara.

Chiar și producția de serie este o problemă, deoarece fabrica de armament Arsenal, ar fi deschisă cooperării cu Gestamen, dar nu există încă un acord concret între părți. Gestamen nu are o capacitate de producție în serie, dar HM Arsenal are o echipă excelentă de experți și echipamente tehnice pentru a face acest lucru să fie posibil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel