Ungaria promite să blocheze orice decizie a summitului Ucraina-Georgia-NATO

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban

Ungaria s-a abținut de la a-și exprima motivele pentru o astfel de hotărâre în ceea ce privește poziția sa față de Kiev.

Premierul Ungarie, Viktor Orban a spus că la summitul NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare, va bloca orice decizie care va avea legatură cu Ucraina și Georgia, decizia vine după ce mai mulţi politicieni ungari au avut o întâlnire cu omologii lor din cele două state.

Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei a trimis o scrisoare secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în care spune că Preşedintele Ungariei intenționează să voteze împotriva oricărui document care va fi propus spre adoptare de către membrii Alianței după întâlnirea cu liderii ucraineni și georgieni, potrivit Oficiul pentru știri din Ucraina Europeiska Pravda .

Scrisoarea a fost trimisă la trei zile după cea mai recentă întâlnire ucraineano-maghiară la nivel ministerial, care a avut loc în satul Berehove, regiunea Zakarpattia din Ucraina

După reuniune a devenit cunoscut faptul că Ungaria și-a abandonat planurile de a vota participarea Ucrainei la summitul NATO. În plus, Budapesta a renunțat la un ultimatum care solicita revenirea la sistemul vechi de limbă în învățământul din Ucraina. În cele din urmă, a fost de acord cu concluziile Comisiei de la Veneția că articolul 7 al Legii ucrainene privind educația ar putea fi pus în aplicare astfel încât să nu dăuneze minorităților etnice, dar ar trebui făcut după consultări cu membrii minorităților.

Săptămâna trecută Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a sugerat în mod public că progresul ar fi și mai expresiv înainte de încheierea summitului, iar Ungaria ar înceta să blocheze decizia Alianței privind statutul Ucrainei

Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, Ministerul de Externe al Ungariei a declarat într-o scrisoare că întâlnirea cu Ucraina nu a avut succes. Budapesta sa abținut de la a-și exprima opinia cu privire la motivele pentru o astfel de modificare a poziție sale. Cererea trimisă de ziarul Europeiska Pravda, Ministerului Afacerilor Externe și ambasadei Ungariei în Ucraina a rămas fără răspuns. Cu toate acestea, ei nu au negat existența unei scrisori trimise Secretarului General al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel