Ungaria cumpără tancuri Leopard 2 și obuziere PanzerHaubitze 2000

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării ungar a semnat azi un contract de achiziţionare a unor tancuri şi piese de artilerie de fabricaţie în Germania.

Documentul prevede achiziţionarea a 44 de tancuri Leopard 2 şi a 24 de obuziere PanzerHaubitze 2000 (calibru 155 mm) produse de grupul industrial german Krauss-Maffei Wegmann (KMW), cu sediul la Munchen.

Înaintea ceremoniei de semnare a contractului, ministrul ungar al apărării Tibor Benko a avut o întrevedere cu managerul general al grupului KMW, Frank Haun.

La finalul întâlnirii, ministrul Tibor Benko a declarat că prin semnarea acestui contract forţele armate ungare şi cele germane şi-au consolidat şi extins cooperarea în domeniul militar.

La rândul său, Frank Haun a ţinut să sublinieze că KMW are o istorie de 180 de ani şi că printre principalii săi clienţi se află inclusiv armata germană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel