Ungaria continuă să suplimenteze efectivele forțelor sale armate cu tancuri germane Leopard 2A7

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2A7HU aflat în dotarea forţelor armate ungare.
Tanc Leopard 2A7HU aflat în dotarea forţelor armate ungare.

Forțele de Apărare Maghiare (HDF) au mai făcut un pas în direcția modernizării capacităților blindate prin adăugarea a două tancuri de luptă principale Leopard 2A7HU la Brigada 1 de Blindate, la 3 iunie 2024. Ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a anunțat livrarea acestor tancuri, subliniind angajamentul continuă asumat de Ungaria de a-şi consolida puterea militară.

Aceste noi tancuri Leopard 2A7, inclusiv un tanc de antrenament, vor facilita pregătirea militară a ofițerilor și subofițerilor de la baza Tata din Ungaria.

Ministrul Apărării a subliniat că acest curs de pregătire profesională, cu o durată de câteva luni, este conceput pentru a se asigura că personalul dobândește cunoștințe complete și expertiză în utilizarea acestui nou echipament militar.

Ministerul ungar al Apărării a semnat un contract cu compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW) pentru achiziționarea de tancuri de luptă principale Leopard 2A7. Contractul, semnat la 19 decembrie 2018, a făcut parte din programul de apărare și dezvoltare militară "Zrínyi 2026" al Ungariei.

Contractul a fost evaluat la peste 565 de milioane de dolari și a inclus livrarea a 44 de tancuri de luptă principale Leopard 2A7 noi, 24 de obuziere autopropulsate PzH 2000 și 12 tancuri Leopard 2A4 folosite în scopuri de instruire. Achiziționarea și intrarea în serviciu a celor două Leopard 2A7 face parte din acest program de modernizare a forțelor armate maghiare.

Cu această ultimă livrare, Batalionul 11 Tancuri "Vitéz Tarczay Ervin" dispune acum de o flotă de 13 tancuri de luptă principale adaptate la nevoile specifice ale armatei maghiare. Ministrul Szalay-Bobrovniczky a precizat că acest lucru face parte dintr-o inițiativă mai amplă, 48 de tancuri Leopard 2A7HU de ultimă generație urmând să fie livrate Ungariei până în 2028, deși livrările au început deja.

Tancul Leopard 2A7 a fost proiectat în Germania, iar primul 2A7 a fost livrat Germaniei în decembrie 2014. Acesta are un tun de 120 mm, tunul L55 cu țeavă lisă, care are o lungime de 6,6 metri și o rază de acțiune de 8 km. Mai multe țări, printre care Danemarca, Norvegia, Germania și, bineînțeles, Ungaria, au achiziționat Leopard 2A7.

Continuarea achiziționării și integrării tancurilor Leopard 2A7HU marchează o îmbunătățire a capacităților operaționale ale armatei maghiare, reflectând angajamentul Ungariei de a menține o forță de apărare modernă și puternică.

Leopard 2A7 este un plus extraordinar pentru forțele armate ungare, deoarece reprezintă cea mai recentă versiune a seriei de tancuri Leopard, în timp ce Leopard 2A8 este încă în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, anul 2028 este încă departe și nu toate forțele maghiare sunt echipate cu tancuri de luptă de ultimă generație

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel