Ungaria ar putea achiziționa obuziere autopropulsate Rheinmetall HX3 de 155 mm

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate de publicaţia germană Soldat & Technik, pe 13 aprilie 2022, Ungaria ar putea lua decizia de a achiziționa noul obuzier autopropulsat de 155 mm HX3 produs de compania germană Rheinmetall.

Din câte se pare, Forțele Armate Ungare continuă să investească în dezvoltarea capabilităţilor tehnice ale unităţilor sale de artilerie, asta după ce în septembrie 2019 a decis să achiziționeze 24 de noi obuziere autopropulsate pe șenile PzH 2000 de 155 mm.

În septembrie 2020, Ungaria a atribuit companiei germane Rheinmetall o comandă pentru furnizarea mai multor tipuri de vehicule blindate, cu o valoare totală a contractului de peste 2 miliarde EUR. Acordul, care a fost semnat la Budapesta, prevede livrarea a 218 vehicule Lynx KF41 IFV (vehicule de luptă pentru infanterie) și a nouă vehicule blindate Buffalo.

Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare, a alimentat şi mai mult speculaţiile despre o posibilă achiziţie a mai multor obuzierul HX3, după ce a publicat pe Facebook un scurt material video în care el apărea în cabina acestui vehicul.

Comisarul guvernamental spune că este în desfășurare un program de cercetare și dezvoltare pentru a înlocui tunul L50 cu L60, instalat pe obuzierul autopropulsat HX3.

HX3 155mm este o nouă generație de obuziere autopropulsate cu roți 10x10 care are la baza nouă familie de camioane militare HX care a fost dezvăluită de Rheinmetall în primăvara anului trecut. Citând informații de la Rheinmetall, obuzierul HX3 echipat cu tun de calibru 60 poate lovi ţinte aflate la o distanţă maximă de 85 km, folosind muniție inteligentă cu un nivel ridicat de precizie.

Noul obuzier HX3 este echipat cu o turelă complet blindată, care este montată în partea din spate a șasiului camionului. Prima variantă a vehiculului a fost echipată cu un tun Rheinmetall de 155 mm/52 calibre, care este folosit și pe obuzierul autopropulsat pe șenile PZH 2000. HX3 poate fi montat pe o platformă de camion 4×4, 6×6, 8×8 și 10×10. 

Nu se știe încă cu exactitate câte sisteme de artilerie autopropulsate HX3 intenționează să achiziționeze guvernul ungar, dar presa maghiară precizează că este probabil ca numărul acestora să fie mai mare decât al obuzierelor autopropulsate pe şenile Panzerhaubitze 2000. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel