Ungaria achiziționează tancuri germane Leopard 2 și obuziere Pzh 2000. Berlinul a dezvăluit suma

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Tanc Leopard 2 al armatei germane, foto: Bundeswehr
Tanc Leopard 2 al armatei germane, foto: Bundeswehr

Ungaria a comandat din Germania armament în valoarea de 1,76 miliarde de euro, comandă ce o plasează pe primul loc în ceea ce privește cel mai mare client al Berlinului în domeniul apărării.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Economiei din Germania, în prima jumătate a anului 2019, Budapesta a comandat armament în valoare de 1,76 miliarde de euro, informează Daily News Hungary. Totuși, tancurile Leopard 2 și obuzierele Pzh 2000 vor ajunge în Ungaria abia după 2020.

 

Ungurii achiziționează tancuri germane Leopard 2 și obuziere Pzh 2000

 

Deși se cunoșteau informații privind această comandă, până în prezent nu existau date oficiale privind prețul pe care Ungaria îl va achita Germaniei.

Ungurii anunță că Leopard 2 și obuzierele Pzh 2000 sunt printre cele mai moderne din lume. Contractul presupune și achiziționarea de muniție, echipamente auxiliare, actualizări de software și mentenanță. Obuzierele Pzh 2000 vor înlocui obuzierele D-20, dezvoltate la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Szilárd Németh, subsecretar al Ministerului Apărării, pentru cheltuielile de apărare în 2020 Budapesta a alocat 1,88 miliarde de euro. În ciuda acestui fapt, Ungaria este foarte departe de atingerea țintei de 2% alocată din PIB pentru apărare, solicitare a NATO.

În aprilie 2018 ministrul Apărării maghiar anunțase că țara sa a atins 1,41% din PIB alocat apărării, iar în anii următori Ungaria va atinge 2% și chiar va depăși această cifră.

Potrivit datelor din presa din țara vecină, Ungaria va achiziționa 44 de tancuri Leopard 2 şi  24 de obuziere PanzerHaubitze 2000 (calibru 155 mm) produse de grupul industrial german Krauss-Maffei Wegmann (KMW), cu sediul la Munchen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel