Ungaria a semnat contractul de achiziție pentru rachete NASAMS

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării din Ungaria a semnat, ieri, la Budapesta, cu companiile Kongsberg și Raytheon un contract pentru achiziția de rachete antiaeriene NASAMS.

Generalul colonel Ferenc Korom, comandantul Forțelor Armate a declarat că, din 2023 vom avea unul dintre cele mai moderne sisteme de rachete antiaeriene din lume.

Semnarea contractului a reprezentat o etapă importantă în achiziționarea de noi echipamente militare, deoarece NASAMS înlocuiește sistemul de rachete sovietice KUB, care funcționează de patru decenii, astfel încât capacitățile de apărare aeriană pot fi completate cu echipamente militare de ultimă generație pentru răspunde provocărilor secolului XXI, transmite defense-aerospace.

Ferenc Korom a mai spus că forțele armate maghiare trebuie să facă față nu doar situației pandemice, ci și amenințărilor la adresa securității. El a subliniat că, deși sarcina principală a Forțelor Armate este de a proteja securitatea poporului maghiar, nu trebuie uitat că spațiul aerian maghiar este și spațiul aerian NATO, iar Ungaria - ca membru al alianței - are și ea o responsabilitate.

"Apărarea aeriană este un sistem complex, deci nu este suficient ca forțele armate maghiare să aibă avioane moderne, sunt necesare și radare moderne și sisteme moderne de rachete antiaeriene la sol pentru apărare. În cadrul Programului de apărare și dezvoltare a forței, am început modernizarea avioanelor, creșterea capacităților acestora, iar în curând vom avea radare de ultimă generație pentru sistemul de apărare aeriană. În baza acestui contract vom avea acum unul dintre cele mai avansate sisteme de rachete antiaeriene de la sol", a adăugat el. 

Documentul a fost semnat de Gáspár Maróth, comisarul guvernamental responsabil cu dezvoltarea apărării. 

Kjetil Reiten Myhra, director executiv adjunct al Kongsberg, a declarat că semnarea de astăzi a fost rezultatul unui lung proces de negociere cu reprezentanți ai guvernului maghiar. „Ungaria va fi al șaselea stat membru NATO care va utiliza acest sistem de arme și Kongsberg așteaptă cu nerăbdare o cooperare suplimentară cu forțele armate maghiare”, a mai spus acesta.

„Prin achiziționarea NASAMS, Ungaria va beneficia de cel mai modern și mai capabil sistem de apărare aeriană de rază medie din lume. Modularitatea și arhitectura deschisă a NASAMS permite o introducere continuă de noi tehnologii, garantând că sistemul va putea să fie adaptat la noi amenințări și misiune pe durata vieții sale. Contractul este o continuare a succesului cooperării noastre cu Raytheon Missiles & Defense pe piața de apărare antiaeriană,” a declarat Eirik Lie, președintele Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Selectarea NASAMS și intrarea sa în familia extinsă a utilizatorilor NASAMS îi permite Ungariei să beneficieze de linia de producție activă – asigurând o livrare rapidă și un preț competitiv pentru forțele armate maghiare. Programul asigură o cooperare pe termen lung între industriile din Ungaria și Norvegia, se arată într-un comunicat al companiei Kongsberg.

Citește și: Ungaria cumpără sisteme de apărare aeriană NASAMS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel