Ungaria cumpără sisteme de apărare aeriană NASAMS

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ungaria a fost de acord să cumpere sisteme de apărare aeriană NASAMS de la compania norvegiană Kongsberg și producătorul american de arme Raytheon Technologies, a anunțat guvernul maghiar.

La fel ca multe alte state membre NATO, Ungaria rămâne departe de obiectivul de cheltuieli de apărare al Alianței de 2% din producția economică. Ungaria a spus de mult că va crește cheltuielile militare, și va prelua sistemele de apărare antiaeriană în 2023, transmite Financial Post.

Ungaria a semnat, în august, o scrisoare de intenție de a cumpăra rachete de apărare antiaeriană de la Raytheon printr-un acord de 1 miliard de dolari sub administrația președintelui american Donald Trump.

Premierul ungar Viktor Orban a întreținut legături prietenoase cu Trump. El se confruntă cu perspectiva unei relații mai complicate cu președintele ales Joe Biden, după ce i-a acuzat pe democrații americani de „imperialism moral”, mai precizează sursa citată.

"Prin selectarea sistemelor NASAMS, care protejează, de asemenea, și capitala SUA și sunt utilizate pe scară largă în NATO, am optat pentru o soluție care să se potrivească cel mai bine cerințelor alianței", a declarat comisarul guvernamental Gaspar Maroth.

Achiziționarea NASAMS marchează cel mai recent pas în modernizarea treptată a infrastructurii militare îmbătrânite a Ungariei, după acorduri anterioare de cumpărare a elicopterelor militare Airbus H225M și a vehiculelor de luptă Lynx KF41 de la furnizori din Europa de Vest.

Noile sisteme de rachete vor înlocui tehnologia sovietică învechită care funcționează de peste patru decenii, a spus guvernul.

Citește și: Lituania a primit sistemele de apărare aeriană NASAMS 3

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel