Forţele Armate Ungare au primit primele vehicule de luptă pentru infanterie Lynx KF41 (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ungare au primit prima serie de vehicule blindate de luptă Lynx KF41 și vehicule blindate de recuperare Buffalo de la compania germană Rheinmetall. Mai multe imagini care prezintă noile echipamente militare au fost publicate de comunitatea maghiară LHSN.HU.

Vehiculele au fost livrate la Budapesta la 14 octombrie și au fost expuse în centrul orașului pentru a putea fi admirate de publicul larg.

Primul KF41 Lynx maghiar de serie este echipat cu sisteme de protecție activă de la Rheinmetall (APS). În plus față de tunul principal, Lynx-ul maghiar este echipat cu o stație de armament NATTER 7,62 telecomandată.

Odată cu primul vehicul de luptă pentru infanterie, la Budapesta a fost livrat și primul vehicul blindat de recuperare Buffalo, comandat în cadrul aceluiași acord.

 

Ungaria a devenit prima țară NATO care a comandat vehiculele de luptă pentru infanterie KF41 Lynx de ultimă generație de la compania Rheinmetall. Acordul a fost încheiat în 2020 pentru 218 unități, iar valoarea contractului a depășit 2 miliarde de euro.

Rheinmetall va începe producţia în serie, în anul 2023, a vehiculelor de luptă pentru infanterie Lynx KF41. Piatra de temelie a unei fabrici estimate la 60 de miliarde de forinți (169 milioane EUR) a fost pusă anul trecut în Zalaegerszeg, în vestul Ungariei, pentru a fabrica vehicule de luptă pentru infanteria Lynx KF41, în cooperare cu compania germană Rheinmetall.

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. 

În luna septembrie a anului 2020, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint-venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Puține detalii au fost făcute publice la momentul respectiv cu privire la acord, care face parte din programul de înzestrare militară Zrinyi 2026 al Ungariei, lansat în 2017. La 10 septembrie 2020, Rheinmetall și Ungaria au ținut o conferință de presă comună la Budapesta și printre altele au anunţat noua fabrică pentru construirea de vehiculul de luptă blindat Lynx, împreună cu o pistă de testare de aproape trei kilometri pătrați, numită ZALA Zone, că va fi construită lângă Zalaegerszeg, Ungaria.

 


Lynx KF41 – cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare

 


Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzină din Ungaria.

Din cele 218 vehicule de luptă Lynx KF41, 172 vor fi fabricate la uzină din Ungaria, iar procesul de producţie este programat să înceapă în anul 2023. 

Deschiderea acestei fabrici marchează începutul unei noi ere pentru Armata Ungară, pentru industria de apărare, dar și pentru economia maghiară, deoarece au fost puse bazele unui sector de producție complet nou.

Ungaria consideră noua uzină pentru producţia de vehicule Lynx, drept una de importanţă strategică, deoarece face parte din strategia de dezvoltare a apărării pe care guvernul maghiar o dezbate în prezent.

KF41 Lynx este un vehicul de luptă pentru infanterie (49 de tone), prezentat de Rheinmetall pentru prima dată în 2018. Armamentul său principal poate fi un tun de 30 sau 35 mm - în funcţie de configuraţia aleasă de cumpărător. Echipaj - format din 3 persoane şi poate transportat alţi 8 soldați cu tot cu echipamente.

Vehiculul de luptă este protejat împotriva proiectilelor de 30 mm în partea frontală și de proiectilele de 14,5 mm - în părţile laterale. Partea inferioară a vehiculului garantează protecție împotriva unei explozii echivalente cu 10 kg de TNT.

Lynx KF41 dispune de tehnologie de propulsie de ultimă generație, cu un motor Liebherr de 850 kW (1140 CP), care permite dezvoltarea unei viteze de 70 km/h. Acesta având o autonomie de aproximativ 500 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel