Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a livrat primele două tancuri Leopard 2A4 către Forţele Armate Ungare.

În cursul zilei de astăzi, o delegaţie a ministerului ungar al Apărării, formată din generalul de brigadă Gábor Lőrincz şi mai mulţi soldaţi ai Batalionului 11, au efectuat o vizită oficială în Germania la compania de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), precizează publicaţia maghiară Baon.hu.

Cu ocazia acestei vizite, generalului ungar i-au fost prezentate primele 2 tancuri Leopard 2A4, dintr-un total de 12 pe care Ungaria le-a achiziţionat din Germania. 

Primele însemne militare maghiare au fost lipide de generalul de brigadă Gábor Lőrincz pe unul dintre tancurile Leopard 2A4.

Totodată, compania germană KMW a oferit delegaţiei ungare posibilitatea de a vedea care sunt diferenţele dintre un tanc Leopard 2A4 şi un Leopard 2 A7.

La începutul lunii martie precizam că Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a început asamblarea tancurilor Leopard 2A4 pentru Forţele Armate Ungare. Ungaria a semnat un contractul privind achiziţia unor tancuri germane Leopard 2A4, în decembrie 2018, ca parte a programului de dezvoltare şi înzestrare militară Zrínyi 2026.

Conform contractului, compania germană KMW urmează să producă 44 de noi tancuri Leopard 2 ale standardului A7 + ( se preconizează că livrarea acestora vă fi finalizată până în 2023 ) și să furnizeze 12 tancuri Leopard 2A4 suplimentare din stocurile existente ale companiei către Forţelor Armate Ungare, care vor fi folosite de militari ungari pentru a se instrui.

 

Livrarea celor 12 tancuri Leopard 2A4  ar urma să fie finalizată până la sfârșitul acestui an

 

Conform planurilor, cele 12 tancuri Leopard 2A4 modernizate vor fi utilizate mai întâi în procesul de recalificare a soldaților ungari pentru că aceştia să se acomodeze mai uşor cu specificaţiile tehnice ale tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, deoarece întreținerea și utilizarea acestora diferă foarte mult de tancurile T-72 sovietice pe care armata ungară le folosește din 1978.

Forţele Armate Ungar trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.

Pană în prezent, Armata Ungariei are în dotare tancuri de luptă de tip T-72 și obuziere moştenite de pe vremea Uniunii Sovietice. 
În viitor, ca parte a programului de înzestrare Zrínyi 2026, tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, cât și obuzierele autopropulsate PzH 2000, se vor afla în dotarea Forțelor Armate Ungare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel