Un vehicul blindat Stryker al armatei americane a luat foc în Polonia (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un vehicul blindat 8x8 Stryker al armatei americane a luat foc în Polonia, sâmbătă după-amiază, potrivit Defense Blog.

Incidentul, potrivit unui martor ocular, s-a petrecut în apropierea satului Gorzekaly din nordul Poloniei, la 18 ianuarie.

(w670)

Pompierii sosiţi la faţa locului au găsit un vehicul blindat Stryker, cuprins de flăcări. Nimeni nu a fost rănit în incendiu. Doi soldați care se aflau în vehicul în momentul în care a acesta a început să ia foc, au precizat că au auzit un zgomot puternic înainte ca fumul să cuprindă vehiculul blindat.

(w670)

 

În prezent, vehiculele blindate Stryker reprezintă aproape o treime din forțele de infanterie ale armatei americane

 

Acestea sunt capabile să conducă misiuni pe toată gama de operațiuni militare și oferă comandanților o flexibilitate operațională și tactică sporită. Armata a proiectat aceste vehicule pentru a fi eficiente din punct de vedere operațional în condiții de luptă cu intensitate redusă.

Drept urmare UŞ Army a apelat la o serie de uprade-uri pentru vehiculele Stryker prin adăugarea de arme, inclusiv un tun de 30 mm care poate declanșa un foc devastator asupra unui inamic. De asemenea unele vehicule Stryker au fost echipate cu rachete antitanc sau cu mortiere.

În plus, UŞ Army este concentrată pe adăugarea de electronice sofisticate, care vor spori capacitatea existentă a lui Stryker de a comunica pe câmpul de luptă. De asemenea, sunt prezentate modificări ale pieselor cheie ale Stryker, inclusiv elementele de bază precum anvelopele, direcția și motoarele.

Acest model de vehicul poate fi transformat și trimis în luptă cu propriile sale elemente de sprijin, inclusiv artilerie, inginer, medical sau logistic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel