Un vehicul american M1224 MaxxPro, donat armatei ucrainene, a rezistat eroic în luptă cu un tanc rusesc (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un vehicul american M1224 MaxxPro de tip MRAP livrat Ucrainei a rezistat eroic unei proiectil tras de un tanc rusesc. Asta potrivit mai multor conturi de pe reţele de socializare care au distribuit imagini cu MRAP-ul serios avariat. Dar, cel mai important aspect care trebuie menţionat este că echipajul vehiculului M1224 MaxxPro a supraviețuit.

 

 

Nu există nicio informație despre momentul în care a fost realizat acest material video, dar autorul susține că M1224 MaxxPro a rezistat unei bătălii în zona Bakkhmut. Dacă acest lucru este adevărat, se poate presupune că videoclipul a fost filmat în ultimele săptămâni.

În oraşul Bakhmut și în apropiere de acesta au loc în prezent cele mai crâncene lupte între forțele armate ucrainene și compania militară privată rusă (PMC) Wagner Group.

"Americanul MaxxPro, care a supraviețuit unei lovituri directe a unui tanc și a unui ATGM rusesc în direcția Bakhmut", a scris autorul videoclipului, pe care l-a distribuit pe reţele de socializare.

În video, autorul arată un loc imediat lângă scaunul pasagerului, susținând că acolo a fost lovit M1224 MaxxPro. Partea din spate a șasiului este destul de deteriorată. Se poate observa că acolo se face cea mai serioasă reparație, în special în puntea spate a șasiului, în zona anvelopei spate stânga. Poate că acolo a fost lovit M1224 MaxxPro de obuzul tancului, deoarece acolo sunt cele mai mari daune.

Capota motorului este, de asemenea, deschisă, probabil fie pentru a o repara, fie pentru a verifica dacă acestea mai poate funcţiona optim. Nu se știe dacă vehiculul blindat s-a întors la atelierul de reparații singur sau a fost tractat de pe câmpul de luptă.

M1224 MaxxPro este un vehicul blindat conceput pentru infanterie. Până în prezent, conform datelor disponibile în mod public, au fost produse aproximativ 9.000 de unități. Proiectarea a fost finalizată în 2007, când a început și producția în serie până în prezent. Cel puțin 20 de țări operează în prezent vehicule militare M1224 MaxxPro.

Un motor MaxxForce D9.3I6 I6 de 9,3 litri, oferă 330 de cai putere. Transmisia vehiculului este una automată Allison 3000 cu 5 trepte. Suspensia este așa cum era de așteptat pentru un vehicul militar - 4×4, cu arcuri cu foi semi-eliptice pe roți.

Deși M1224 MaxxPro a fost creat la începutul anilor 2000, vehiculul are deja destul de multă experiență de luptă, în special datorită faptului că a fost intens utilizat de Armata SUA. Pe lângă Ucraina, M1224 MaxxPro a servit în Războiul din Irak, în Războiul din Afganistan și în Războiul Civil Sirian.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel