Un „tanc” chinez ZTZ-99, pe străzile din SUA. Americanii folosesc o machetă pe post de tanc inamic (Foto)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc chinez ZTZ-99 cunoscut și sub denumirea de Type-99, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării din China
Tanc chinez ZTZ-99 cunoscut și sub denumirea de Type-99, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Macheta unui tanc chinez âType 99 - cunoscut și sub denumirea de ZTZ-99 - a fost fotografiată în apropierea unei baze militare americane din Statele Unite.

Macheta tancului principal de luptă a fost fotografiată în statul american Arkansas și distribuită pe diferite rețele de socializare.

Cei de la Defence-Blog au sesizat postarea și au promovat-o în cadrul unui articol pe site.

În fotografie se poate observa tancul chinez ZTZ-99 în timp ce era tractat în apropierea unei baze militare. Sursa citată precizează că cel mai probabil tancul nu e decât o machetă a Type -99 aflat în dotarea Armatei de Eliberare a Poporului.

1. Macheta un... (ztz-99_14006600.jpg)

Macheta unui tanc chinez ZTZ-99, pe străzile din Statele Unite ale Americii. Sursă foto: Defence-Blog

Poza a devenit virală pe rețelele de socializare în luna august a acestui an, dar nu este clar când a fost ea realizată.

Potrivit experților, rolul acestui tanc e de a simula un tanc inamic, în contextul în care acesta respectă dimensiunea și designul tancurilor chineze. Macheta e folosită de US Army în cadrul exercițiilor militare.

Type-99 sau ZTZ-99 este un tanc principal de luptă de generația a treia dezvoltat de China. 

Tancul este echipat  cu un tun de 125 mm capabil și e capabil să lanseze rachete ghidate. Pe lângă mitralieră grea, tancul chinez poate fi echipat și cu un sistem de protecție activ.

În varianta ZTZ-99A1 tancul cântărește 57 de tone, în timp ce cântărește aproximativ 62 de tone.

Tancul este construit din oțel iar proiectarea ZTZ-99A2 a început în 2005, în timp ce producția tancului chinez a început în 2010.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel