Un regiment al Gărzii Naționale din Hawaii este primul care folosește sistemul C-RAM

DefenseRomania Team / 15 aug 2019 / 15:13

Un Regiment al Gărzii Naționale americane este prima unitate de apărare non-aeriană desemnată să foloseasecă sistemul C-RAM.

Sistemul împotriva rachetelor, proiectilelor de artilerie și loviturilor de mortiere sau C-RAM, a fost dezvoltat pe baza nevoilor operaționale identificate în 2004 în timpul operațiunilor militare din Irak. Misiunea C-RAM are un singur obiectiv: protecția soldaților și a echipamentelor de atacurile cu rachete, artilerie și loviturilor de mortier a forțelor inamice prin interceptarea și distrugerea acestora în timpul zborului. Cel mai adesea recunoscut ca „arma” Phalanx Weapon System (LPWS) sistemul C-RAM este format din mai multe sub-sisteme care lucrează împreună pentru identificarea, urmărirea și distrugerea rachetelor, artileriei și proiectilelor lansate de mortiere.

Până acum, numai unitățile de artilerie de apărare aeriană erau responsabile de folosirea C-RAM.

Generalul de brigadă Kenneth Hara, comandantul Gărzii Naționale a Armatei Hawaii, a spus: „Sunt total impresionat de capacitatea lor de a trece de la a fi o unitate de artilerie de teren standard, la îndeplinirea acestei misiuni de protecție cu sistemul C-RAM”. "Acest sistem aduce o capacitate sporită de protecție pentru soldații care își îndeplinesc misiunile în întreaga lume", a spus maiorul Angel Rios-Pelayo, comandantul Brigăzii 31 de apărare antiaeriană desemnat cu instruirea soldaților regimentului din Garda Națională

Vezi și: Coreea de Sud investește 240 de miliarde de dolari în sisteme de apărare 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy