Un regiment al Gărzii Naționale din Hawaii este primul care folosește sistemul C-RAM

DefenseRomania Team / 15 aug 2019 / 15:13

Un Regiment al Gărzii Naționale americane este prima unitate de apărare non-aeriană desemnată să foloseasecă sistemul C-RAM.

Sistemul împotriva rachetelor, proiectilelor de artilerie și loviturilor de mortiere sau C-RAM, a fost dezvoltat pe baza nevoilor operaționale identificate în 2004 în timpul operațiunilor militare din Irak. Misiunea C-RAM are un singur obiectiv: protecția soldaților și a echipamentelor de atacurile cu rachete, artilerie și loviturilor de mortier a forțelor inamice prin interceptarea și distrugerea acestora în timpul zborului. Cel mai adesea recunoscut ca „arma” Phalanx Weapon System (LPWS) sistemul C-RAM este format din mai multe sub-sisteme care lucrează împreună pentru identificarea, urmărirea și distrugerea rachetelor, artileriei și proiectilelor lansate de mortiere.

Până acum, numai unitățile de artilerie de apărare aeriană erau responsabile de folosirea C-RAM.

Generalul de brigadă Kenneth Hara, comandantul Gărzii Naționale a Armatei Hawaii, a spus: „Sunt total impresionat de capacitatea lor de a trece de la a fi o unitate de artilerie de teren standard, la îndeplinirea acestei misiuni de protecție cu sistemul C-RAM”. "Acest sistem aduce o capacitate sporită de protecție pentru soldații care își îndeplinesc misiunile în întreaga lume", a spus maiorul Angel Rios-Pelayo, comandantul Brigăzii 31 de apărare antiaeriană desemnat cu instruirea soldaților regimentului din Garda Națională

Vezi și: Coreea de Sud investește 240 de miliarde de dolari în sisteme de apărare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy