Coreea de Sud investește 240 de miliarde de dolari în sisteme de apărare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Coreea de Sud are în plan, pentru perioada 2020-2024, investiția în sisteme de apărare împotriva rachetelor, ca răspuns la planul de înarmare al Coreei de Nord.

În conformitate cu bugetul de apărare, armata sud-coreeană va cheltui aproximativ 240 de miliarde de dolari, reprezentând o creștere anuală a bugetului de apărare la 7% din PIB, în perioada 2020-2024. Din această sumă, aproximativ 85 de miliarde de dolari vor fi investiți în îmbunătățirea armamentului, ceea ce reprezintă o creștere de 10,3% pentru următorii cinci ani.

Pentru a-și îmbunătăți rețeaua de rachete denumită sistemul de apărare Korea Air and Missile Defence sau KAMD, Coreea de Sud intenționează să achiziționeze alte două radare de avertizare antirachetă și încă trei sisteme echipate cu rachete Aegis.

„Sistemul de apărare împotriva rachetelor trebuie să aibă acopere o zonă de apărare mai mare, cu capacități sporite de interceptare”, a declarat ministerul Apărării într-un comunicat. „Prin modernizarea sistemelor de rachete Patriot și Cheolmae II, împreună cu dezvoltarea continuă a rachetelor L-SAM, vom stabili o apărare pe mai multe niveluri, suficiente pentru a intercepta mai multe tipuri de rachete balistice din Coreea de Nord", a mai spus ministrul.

Rachetele Cheolmae II pot atinge ținte aflate la o altitudine de 20 de kilometri. 

Vezi și: Kim Jong Un: Ultimele teste cu rachete au fost un avertisment pentru Washington şi Seul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel