India a achiziționat sistemul israelian antitanc Spike

Eduard Pascu |
Data publicării:

India a achiziționat sistemul avansat de rachete ghidate anti-tanc (ATGM) Rafael Advanced Systems Defense Spike LR (ATGM) pentru a satisface cerințele operaționale ale Armatei Indiene (IA), transmite Jane.

Ministrul Apărării din India, Shripad Naik, a declarat că sistemul de origine israeliană, portabil, de a patra generație, poate angaja ținte în diferite moduri și vor „îmbunătăți flexibilitatea operațională și supraviețuirea militarilor”.

Naik nu a specificat numărul de ATGM-uri achiziționate și nici nu a furnizat detalii cu privire la graficul de livrare sau la valoarea contractului, dar surse oficiale au declarat că acordul include importul de 260 de rachete Spike LR și 12 lansatoare.

Acestea au fost achiziționate din fondurile pentru apărare în valoare de 70 milioane de dolari care nu necesită aprobarea prealabilă a Ministerului Apărării.

Anunțul de achiziții vine la mai bine de doi ani după ce Ministerul Apărării din India a anunțat că oferă 1 miliard de dolari pentru a importa peste 5.500 de rachete Spike și 275 de lansatoare printr-un acord interguvernamental (IGA) între Tel Aviv și New Delhi.

Vezi și: Armata germană a comandat rachete antitanc Spike și lansatoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel