India a achiziționat sistemul israelian antitanc Spike

Eduard Pascu / 17 dec 2019 / 08:54

India a achiziționat sistemul avansat de rachete ghidate anti-tanc (ATGM) Rafael Advanced Systems Defense Spike LR (ATGM) pentru a satisface cerințele operaționale ale Armatei Indiene (IA), transmite Jane.

Ministrul Apărării din India, Shripad Naik, a declarat că sistemul de origine israeliană, portabil, de a patra generație, poate angaja ținte în diferite moduri și vor „îmbunătăți flexibilitatea operațională și supraviețuirea militarilor”.

Naik nu a specificat numărul de ATGM-uri achiziționate și nici nu a furnizat detalii cu privire la graficul de livrare sau la valoarea contractului, dar surse oficiale au declarat că acordul include importul de 260 de rachete Spike LR și 12 lansatoare.

Acestea au fost achiziționate din fondurile pentru apărare în valoare de 70 milioane de dolari care nu necesită aprobarea prealabilă a Ministerului Apărării.

Anunțul de achiziții vine la mai bine de doi ani după ce Ministerul Apărării din India a anunțat că oferă 1 miliard de dolari pentru a importa peste 5.500 de rachete Spike și 275 de lansatoare printr-un acord interguvernamental (IGA) între Tel Aviv și New Delhi.

Vezi și: Armata germană a comandat rachete antitanc Spike și lansatoare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy