Un nou model de elicopter fără pilot a fost declarat operațional de US Navy

DefenseRomania Team / 09 iul 2019 / 16:57

US Navy a finalizat testele pentru primul elicopter fără pilot MQ-8C deschizând astfel calea achiziției și pentru instruirea navigatorilor.

Potrivit unei declarații a Comandamentului Naval Air Systems (NAVAIR), MQ-8 Fire Scout este un sistem de navigație fără pilot, folosit în special de marină, care este conceput pentru a oferi recunoaștere, conștientizare situațională și asistență de orientare, precizie a loviturilor atât de pe uscat cât și de pe mare.

"Această etapă reprezintă încununarea cu succes a câtorva ani de muncă grea și dedicare din partea guvernului nostru și a echipei din industrie", a declarat căpitanul Eric Soderberg, manager de programe Fire Scout. "Suntem încântați să obținem această capacitate îmbunătățită pentru flotă", a mai spus el.

Varianta MQ-8C este o variantă îmbunătățită a rezistenței și a încărcăturii utile față de predecesorul său, MQ-8B. Acest nou model de aparat oferă până la 12 ore de zbor neîntrerupt, în funcție de încărcătura utilă, și încorporează structura aeriană a elicopterului Bell 407, varianta comercială.

Elicopterul de cercetare este construit de Northrop Grumman și completează elicopterul MH-60 cu echipaj, extinzând astfel gama și rezistența la operațiuni a navei. Oferă marinarilor capacitatea de conștientiza posibilele amenințări și oferă un sprijin precis pentru lovirea țintelor.

MQ-8C a zburat în cadrul testelor peste 1.500 de ore, alături de peste 700 de avioane. În următorii câțiva ani, Northrop Grumman va continua livrările de producție MQ-8C către US Navy care a comandat 38 de astfel de aeronave.

MQ-8C este echipat cu un radar modernizat care permite un câmp vizual mai larg și o gamă de moduri digitale, inclusiv detecția vremii, a țintelor aeriene și un indicator de țintă în mișcare la sol (GMTI). Acest model se va alătura Marinei din 2021, în timp ce varianta anterioară MQ-8B efectuează operațiuni la bordul LCS (Littoral Combat Ship) în Flota 5 și 7.

Vezi și: Compania Northrop Grumman va echipa elicopterele UH-1Y, AH-1Z și UH-60V cu noi computere de luptă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy