Un nou model de elicopter fără pilot a fost declarat operațional de US Navy

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a finalizat testele pentru primul elicopter fără pilot MQ-8C deschizând astfel calea achiziției și pentru instruirea navigatorilor.

Potrivit unei declarații a Comandamentului Naval Air Systems (NAVAIR), MQ-8 Fire Scout este un sistem de navigație fără pilot, folosit în special de marină, care este conceput pentru a oferi recunoaștere, conștientizare situațională și asistență de orientare, precizie a loviturilor atât de pe uscat cât și de pe mare.

"Această etapă reprezintă încununarea cu succes a câtorva ani de muncă grea și dedicare din partea guvernului nostru și a echipei din industrie", a declarat căpitanul Eric Soderberg, manager de programe Fire Scout. "Suntem încântați să obținem această capacitate îmbunătățită pentru flotă", a mai spus el.

Varianta MQ-8C este o variantă îmbunătățită a rezistenței și a încărcăturii utile față de predecesorul său, MQ-8B. Acest nou model de aparat oferă până la 12 ore de zbor neîntrerupt, în funcție de încărcătura utilă, și încorporează structura aeriană a elicopterului Bell 407, varianta comercială.

Elicopterul de cercetare este construit de Northrop Grumman și completează elicopterul MH-60 cu echipaj, extinzând astfel gama și rezistența la operațiuni a navei. Oferă marinarilor capacitatea de conștientiza posibilele amenințări și oferă un sprijin precis pentru lovirea țintelor.

MQ-8C a zburat în cadrul testelor peste 1.500 de ore, alături de peste 700 de avioane. În următorii câțiva ani, Northrop Grumman va continua livrările de producție MQ-8C către US Navy care a comandat 38 de astfel de aeronave.

MQ-8C este echipat cu un radar modernizat care permite un câmp vizual mai larg și o gamă de moduri digitale, inclusiv detecția vremii, a țintelor aeriene și un indicator de țintă în mișcare la sol (GMTI). Acest model se va alătura Marinei din 2021, în timp ce varianta anterioară MQ-8B efectuează operațiuni la bordul LCS (Littoral Combat Ship) în Flota 5 și 7.

Vezi și: Compania Northrop Grumman va echipa elicopterele UH-1Y, AH-1Z și UH-60V cu noi computere de luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel