Un motor de rachetă, primul fabricat de Turcia, doboară recordul mondial

Eduard Pascu |
Data publicării:

Primul motor de rachete cu rază medie de acțiune, fabricat de Turcia, a doborât recordul mondial, atingând 1.342 newtoni putere de tracțiune cu diametrul său de doar 240 milimetri, a anunțat ministrul turc al industriei și tehnologiei.

Motorul TEI-TJ300, dezvoltat de TUSAS Engine Industries (TEI) cu sprijinul Consiliului de cercetare științifică și tehnologică din Turcia (Tubitak), va putea fi utilizat pe sistemele de apărare aeriană, navală și terestră, a spus într-un mesaj pe Twitter, ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Mustafa Varank.

Într-un videoclip postat de Varank a arătat că motorul a atins și 48.456 rotații pe minut (RPM).

 

Proiectul pentru dezvoltarea motorului a început în 2017 și a fost testat pentru prima dată în iunie anul trecut. ”Motorul TEI-TJ300 este capabil să funcționeze la viteze mari de până la 90% din viteza sunetului la o altitudine de 1.524 metri”, potrivit site-ului TEI.

TEI a mai spus că motorul nu are nevoie de un sistem de pornire, cum ar fi un motor auxiliar de pornire, deoarece are capacitatea de a porni prin presiunea aerului, ceea ce asigură că este potrivit pentru sistemele de apărare aeriene, maritime și terestre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel