Un grup de partizani ar fi comis o serie de atacuri în regiunea rusă Belgorod (Foto/Video): Ar fi fost vizat postul poliţiei de frontieră de la graniţa cu Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Postul de frontieră rusesc de la Kozinka, în regiunea Belgorod, a fost atacat. Potrivit unor informații neconfirmate, responsabili ar fi un grup de rebelii ruși care se opun regimului Putin. Partizanii din cadrul ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK) au desfășurat din nou atacuri pe teritoriul Rusiei, cel puţin asta rezultă din mesajele şi imaginile postate de aceştia pe reţeaua de mesagerie Telegram.

De data aceasta, ei au vizitat regiunile Belgorod și Briansk din Federația Rusă. Ca dovadă a acţiunilor desfăşurate pe teritoriul Federaţiei Ruse, grupul de partizani a publicat un scurt videoclip în care se poate observa că se afla lângă un panou cu numele unui sat rusesc, Bezliudovka. Acesta se află in raionul Shebekinsky din regiunea Belgorod din Rusia.

''Corpul de Voluntari Ruși (RDK)'' a fost format în vara anului 2022 pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva invaziei Rusiei. Se crede că este format în mare parte din emigranți care trăiesc în Ucraina, ostili regimului de la Kremlin.

În materialul video publicat pe Telegram, partizanii RDK spun că au trecut din nou granița rusă și că "Rusia va fi în curând liberă".

Reprezentanții unității au publicat, de asemenea, o înregistrare video în apropierea satului Churovichi din districtul Klimovsk din regiunea Briansk din Rusia.

În videoclip, luptătorii au declarat că RDK s-au întors în țara lor natală și că "a sosit timpul pentru lupta de libertate a Rusiei".

Este cunoscut faptul că ''Corpul Voluntarilor Ruși'' este format din emigranți ruși care trăiesc în Ucraina sau în țări europene. Unitatea face parte din ''Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Forțelor Armate ale Ucrainei''.

La începutul lunii martie, luptătorii RDK au raportat că au desfășurat o operațiune în regiunea Briansk din Federația Rusă.

Cu câteva ore în urmă, un incident mai puţin obişnuit a avut loc în această dimineață în regiunea Belgorod. Potrivit unor surse online, postul de frontieră rusesc "Graivoron" a fost în această dimineață vizat de mai multe atacuri, urmat de o încercare a unui tanc necunoscut de a intra pe teritoriul său. În imaginile video filmate cu drona se vorbește limba ucraineană. Graivoron se află la vest de Belgorod, la sud-est de Sum, la nord-vest de Harkov.

Informaţiile nu sunt confirmate oficial, dar se crede că atacul a fost întreprins de partizanii din cadrul ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK).

Într-o înregistrare video publicata pe Telegram şi distribuită pe Twitter, Legiunea "Libertate pentru Rusia" spune că "se întoarce acasă", de asemenea, a făcut apel la locuitorii din zona de frontieră să rămână acasă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel