Un depozit de muniții din Kazahstan a explodat (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un depozit de muniții a explodat luni, declanșând evacuarea unui oraș de aproximativ 44.000 de locuitori din sudul Kazahstanului.

Autorităţile din Kazahstan au ordonat evacuarea tuturor celor 44.000 de locuitori ai unui oraş din sudul ţării, ca urmare a producerii mai multor explozii la un depozit de muniţie din apropiere.

O explozie urmată de un incendiu la un depozit militar din oraşul Arys, din sudul Kazahstanului, a determinat luni începerea evacuării locuitorilor, fără a se cunoaşte pentru moment dacă s-au înregistrat victime, au informat autorităţile, citate de EFE.

Incidentul, ale cărui cauze nu sunt cunoscute, s-a produs la ora locală 09:20 (03:20 GMT), după care guvernul a decretat stare de urgenţă în toată provincia Turkistan, în care se află Arys, oraş cu aproape 60.000 de locuitori.



,,Dată fiind magnitudinea evenimentului, considerăm necesar să evacuăm oraşul" a declarat, unui grup de jurnalişti, şeful executiv al provinciei, Umirzak Şukeiev.

Ministrul kazah al Apărării, Nurlan Emerkbaiev, a plecat la Arys pentru "a evalua personal situaţia şi a lua măsurile necesare", a precizat biroul de presă al instituţiei.

Autorităţile au desfăşurat două spitale de campanie, cu câte 100 de paturi fiecare, pentru îngrijirea posibililor răniţi ai incidentului.

Două persoane şi-au pierdut viaţa, în urma acestor explozii, produse în unitatea militară din Kazahstan. Cea de-a doua persoană rănită în urma exploziilor din unitatea militară din oraşul Arîsi, din sudul ţării, şi-a pierdut viaţa marţi, 25 iunie, a anunţat premierul Kazahstanului, Askar Mamin, citat de Agenţia de presă TASS, potrivit RADOR.

,,Nu se mai înregistrează explozii în unitatea militară, din oraşul Arîsi, din sudul Kazahstanului'', relatează Agenţia de presă TASS, care citează declaraţiile ministrului kazah de interne, Iuri Iliin. În acest context, ministrul a precizat că pericolul producerii unor noi explozii persistă.

,,Sper însă să nu mai fie la aceeaşi intensitate, care a fost de la bun început", a adăugat ministrul. Exploziile s-au declanşat luni 24 iunie, când persoanele care locuiau în imediata apropiere de unitatea militară au fost evacuate, a mai precizat oficialul kazah. Potrivit agenţiei citate, iniţial a izbucnit un incendiu în unitatea militară, situată în apropiere de oraşul Arîsi, regiunea Turkestan, apoi au urmat câteva explozii în lanţ. Incendiul a provocat explozia muniţiei aflată în dotarea unităţii militare. Potrivit unui ultim bilanţ, două persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestui incident.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel