Un contract pentru 100 de obuziere PzH 2000 a rămas la nivelul de intenţie pentru Ucraina: Până în prezent, nu a fost semnat niciun contract

S.I. Catalin |
Data publicării:

Producătorul de obuziere autopropulsate germane nu a primit încă o comandă pentru 100 de obuziere PzH 2000 ACS, care ar fi fost comandate în vara anului 2022. Jurnalistul german Björn Müller a relatat acest lucru cu referire la declaratiile reprezentantului oficial al consortiului militar german KNDS, dincare face parte si compania Krauss Maffei Wegmann.

Ucraina a abordat Germania, în aprilie anul trecut, cu privire la achiziționarea de obuziere PzH 2000 și a primit aprobarea pentru potențiala vânzare a 100 de unități autopropulsate de la guvernul german în iulie 20222. Cu toate acestea, se pare că obuzierele nu au fost comandate.

"Până în prezent, nu a fost semnat niciun contract pentru cele 100 de obuziere PzH 2000, pe care Ucraina dorea să le comande în vara anului 2022 și a căror producție a fost aprobată de guvernul federal", a precizat reprezentantul KNDS.

Potrivit cotidianul german Spiegel, reprezentanții consorţiului KMW au estimat costul unui potențial contract pentru 100 de Panzerhaubitze 2000 la 1,7 miliarde de euro. În funcție de aprovizionarea cu componente, perioada de implementare a contractului ar fi trebuit să fie de câțiva ani. 

Motivele pentru care s-a renunțat la comanda noilor sisteme de artilerie autopropulsate sunt în prezent necunoscute. Acestea ar putea fi cauzate de lipsa de fonduri sau de o schimbare a priorităților Ucrainei în materie de achiziții militare.

Începând din vara anului trecut, Forţele Armate Ucrainene au utilizat în mod constant obuzierele autopropulsate PzH 2000 de fabricație germană în războiul împotriva forțelor ruse de ocupaţie î

În prezent, Forţele Armate Ucrainene operează cu succes un batalion de astfel de sisteme de artilerie, care au fost transferate în comun de Germania, Olanda și Italia.

În același timp, într-un dialog cu cu reprezentanții KNDS, jurnalistul german Björn Müller a confirmat pregătirile pentru producția obuzierelor autopropulsate pe roți RCH 155. În prezent, KMW se află în stadiul de construcție a liniei de producție.

Publicaţia  ucraineană Militarnyi a relatat recent că Ucraina va primi aceste sisteme de artilerie în cel mai bun caz la sfârșitul anului 2024, ceea ce este mai târziu decât se aștepta.

Ucraina a devenit primul client al acestor obuziere autopropulsate, înaintând o comandă pentru 18 unități. Guvernul federal german a finanțat achiziția în valoare de 216 milioane de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel