Un blindat VAB al Armatei Franței s-a scufundat în râul Tarn

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Opex360
Sursă foto: Opex360

Un vehicul blindat al Armatei Franței s-a scufundat în râul Tarn în timpul unui exercițiu militar. E vorba despre un transportor de tip Véhicule de l'Avant Blindé (VAB) dezvoltat de Renault.

Blindatul s-a scufundat după podul plutitor care era utilizat pentru trecerea râului Tarn a cedat. Pe podul improvizat se aflau și 30 de militari francezi. Nimeni nu a fost rănit, aceștia fiind echipați cu veste de salvare.

Râul Tarn se află în sudul Franței.

Incidentul a avut loc în timpul exercițiului Auroch care s-a desfășurat între 8 și 9 septembrie și în care au fost implicați peste 350 de militari din cadrul Batalionului 31 Geniu Castelsarrasin. La manevrele militare au luat parte și elicptere Cougar și NH-90 „Cayman” aparținând Regimentului 5 francez.

Se pare însă că, notează publicația franceză Opex360, una din secvențele exercițiului s-a terminat prost și putea fi o tragedie.

Astfel, în momentul în care militarii francezi treceau râul Tarn, un pod plutitor a cedat și s-a scufundat. Pe fundul râului a ajuns și un transportor blindat de tip Véhicule de l'Avant Blindé (VAB).

Soldații aflați pe podul plutitor erau echipați cu veste de salvare și, potrivit colonelului francez Cédric Méreuze, aceștia sunt pregătiți pentru astfel de situații.

 

Scafandrii militari francezi au recuperat armamentul după scufundarea transportorului blindat VAB

 

După incident Armata Franței a securizat zona iar scafandrii militari au recuperat armamentul și echipamentele ce se aflau în transportor în momentul scufundării podului.

Sursa citată mai precizează că Parisul a demarat o anchetă pentru a stabili cauza incidentului.

Amintim că Frața urmărește înlocuirea flotei de transportoare blindate îmbătrânite de tip VAB. Véhicule de l'Avant Blindé sunt dezvoltate de Renault din 1976.

Despre acest lucru DefenseRomania a scris încă de anul trecut. În vara lui 2020 Armata franceză a primit un alt lot de vehicule blindate multi-rol Griffon.

Noua generație de vehicule blindate de luptă Griffon este dezvoltată pe un șasiu 6×6 și este achiziționată de Agenţia Franceză de Achiziţii pentru Apărare (DGA) pentru a înlocui întreaga flotă îmbătrânită de 2.700 de transportoare blindate (VAB) 4×4.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel