Un alt tanc rusesc T-90M a pierdut lupta cu o grenadă de mână americană M67 lansată din dronă (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un alt T-90M rusesc avariat, care a fost abandonat cu trapele deschise, a fost distrus de o dronă fără pilot care a folosit o grenadă M-67. Din nou, un vehicul de 5 milioane de dolari al armatei ruse a fost distrus în câteva secunde.
Un alt T-90M rusesc avariat, care a fost abandonat cu trapele deschise, a fost distrus de o dronă fără pilot care a folosit o grenadă M-67. Din nou, un vehicul de 5 milioane de dolari al armatei ruse a fost distrus în câteva secunde.

Într-o impresionantă demonstrație de ingeniozitate și inovație tactică pe câmpul de luptă, forțele armate ucrainene au reușit să distrugă cu succes un tanc rusesc T-90M Proryv, unul dintre cele mai performante blindate pe care Rusia le-a desfășurat pe câmpul de luptă din Ucraina, folosind o grenadă de mână M67 de fabricație americană lansată de o dronă.

După cum se poate observa în imaginile publicate pe rețelele de socializare, operațiunea a implicat manevrarea cu precizie a unei drone de tip FPV care a lansat o grenadă de mână M67 ce a căzut prin trapa deschisă a tancului rusesc T-90M.

Explozia rezultată în interiorul vehiculului puternic blindat a evidențiat o vulnerabilitate majoră pe care o au tancurile moderne în faţa atacurilor cu drone, acestea putând fii distruse chiar și cu un dispozitiv atât de mic precum o grenadă de mână.

Acest incident subliniază importanța tot mai mare a dronelor în războiul modern, unde acestea nu sunt folosite doar pentru recunoaștere și lovituri aeriene, ci și pentru lăsarea de muniții convenționale în moduri neconvenționale. Utilizarea unei drone pentru a transporta și a desfășura cu precizie o grenadă M67 în interiorul unuia dintre cele mai avansate tancuri din arsenalul rusesc marchează o schimbare notabilă în dinamica luptei terestre.

T-90M, considerat coloana vertebrală a forțelor blindate rusești aflate pe frontul din Ucraina, se mândrește cu îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește protecția blindajului, puterea de foc și capacitățile de război electronic față de predecesorii săi. Cu toate acestea, acest eveniment a scos la iveală un defect major în ceea priveşte proiectarea să - prezenta magaziei de muniţie în turela - care este uşor de exploatat în momentul efectuării unui atac cu drone.

 

Al doilea incident de acest fel în mai puţin de câteva zile

 

Analiștii militari sugerează că această metodă de utilizare a dronelor pentru a ținti blindajul superior relativ mai slab al tancurilor ar putea recalibra raportul de forțe în confruntările terestre, subliniind necesitatea unor noi măsuri defensive împotriva amenințărilor aeriene.

Succesul forțelor ucrainene în desfășurarea unei grenade M67 simple, dar eficiente, într-o astfel de manieră, subliniază tacticile inovatoare care apar pe câmpul de luptă, valorificând tehnologia pentru a contrabalansa avantajele adversarilor în ceea ce privește puterea de foc.

În urmă cu trei zile, unitatea ucraineană ''Shadow'' a publicat un material video cu momentul în care distruge unul dintre cele mai performante tancuri pe care ruşii le au acum pe front, deja cunoscutul T-90M Proryv. Militarii ucraineni au demonstrat că au nevoie de o simplă dronă de tip FPV, la care au ataşat o grenadă americană M67, pentru a distruge un tanc rusesc T-90M Proryv aflat pe front în regiunea Donețk.

O dronă Mavic a fost folosită pentru a arunca o grenadă de mână în trapa deschisă a turelei. După explozie, în interiorul tancului rusesc T-90M Proryv a izbucnit un incendiu puternic.

Tancul a ars din interior, ceea ce a dus de fapt la distrugerea acestuia. Conform unor informații preliminare, acest tanc T-90M a fost distrus în apropierea satului Tonenke, lângă Avdiivka, în regiunea Donețk.

Pe frontul din Ucraina, cel mai modern tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M "Proryv/Breakthrough". Tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv rămâne cel mai modern tanc utilizat de Armata rusă. În contextul în care T-14 Armata nu a depășit statutul de „tanc fantomă”. Însă T-90 este departe de a fi considerat eficient pe câmpul de luptă. Forțele Armate Ucrainene au distrus și capturat în mod repetat tancuri rusești T-90M  pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel