Ultimele imagini prin satelit arată clar că Rusia a transformat Insula Șerpilor într-o fortăreață și ar putea pregăti bătălia pentru Odesa

Ionel Copcea |
Data publicării:
Insula Șerpilor / Foto ilustrativ
Insula Șerpilor / Foto ilustrativ

În cadrul “operației militare speciale” desfășurate de Rusia împotriva Ucrainei, la începutul lunii mai, atenția surselor informaționale a fost concentrată asupra bătăliei pentru Insula Șerpilor din Marea Neagră dintre Forțele Armate ale celor două state. O lună mai târziu, această bucată de pământ atrage din nou atenția presei și a experților.

Astfel, a devenit cunoscut faptul că armata rusă continuă să-și întărească pozițiile de pe insulă, transformând zona într-o fortăreață serioasă. Acest lucru a fost semnalat de analiștii occidentali care folosesc sursele deschise (OSINT), care au postat pe Twitter imagini recente prin satelit ale companiei americane Planet Labs, cu comentariile lor.

De exemplu, una dintre fotografiile făcute pe 14 iunie arată un progres semnificativ în instalarea grupului de trupe ruse pe Insula Șerpilor și fortificarea pozițiilor acestuia. Numărul diferitelor echipamente rusești de pe insulă a crescut la aproximativ 20 de unități, iar în jurul perimetrului acesteia au fost construite mai multe facilități genistice, între care adăposturi pentru personal, caponiere pentru sistemele de arme, tranșee, plase de camuflaj, fortificații și locașuri de tragere, care acoperă toate direcțiile.

Specialiștii au marcat cu albastru pe imagine elementele de fortificații și camuflaj, iar cu roșu sistemele de armament, mijloacele auto și vehiculele blindate. Aceștia nu au nicio îndoială că rușii au adus deja pe insulă stații radar, un punct de comandă, mai multe sisteme de apărare antiaeriană și antinavă, precum și stocurile necesare de combustibili, lubrifianți, muniție, apă și alimente.

2. Imagine di... (insaula-serpilor_83796900.jpg)

Imagine din satelit privind militarizarea Insulei Șerpilor. Foto: @OSINT88

Potrivit acestora, oficialii de la Moscova au transformat Insula Șerpilor într-o fortăreață, pentru a putea respinge posibilele atacuri ale adversarului și a beneficia de o bază militară puternică în bătălia pentru Odesa.

 

Rusia ar putea utiliza Insula Șerpilor pentru noi atacuri asupra Ucrainei

 

Comentariul autorului: Imaginea din satelit cu marcajele corespunzătoare a fost postată pe contul de Twitter OSINT-88.

Dintr-o postare anterioară a acestuia rezultă faptul că, pe 09 iunie, mai multe sisteme de apărare antiaeriană de tip Tor au fost amplasate cu ajutorul unei macarale pe Insula Șerpilor.

Probabil că militarii ruși, care controlează Insula Șerpilor aproape de la începutul operației militare speciale din Ucraina, pregătesc zona pentru noi atacuri ale părții ucrainene. Este foarte posibil ca, după tentativa eșuată din prima decadă a lunii mai de a prelua controlul asupra insulei, care a provocat părții ucrainene pierderi semnificative, Forțele Armate ale Ucrainei să nu renunțe la intenția de a cuceri Insula Șerpilor, considerată un punct strategic important în vestul Mării Negre. Se poate aprecia că în acest scop vor fi folosite o serie de mijloace ofensive așteptate să sosească în Ucraina în perioada următoare, în special din SUA și Marea Britanie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel