Ucrainenii au utilizat muniţiile GLSDB pentru a bombarda clădirea operatorilor ruși de UAV din regiunea Herson (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data publicării:
O casă în care se aflau militari ruşi a fost lovită de ucraineni, regiunea Herson. Martie 2024. Captură dintr-o înregistrare video realizată de canalul de telegramă CyberBoroshno.
O casă în care se aflau militari ruşi a fost lovită de ucraineni, regiunea Herson. Martie 2024. Captură dintr-o înregistrare video realizată de canalul de telegramă CyberBoroshno.

Armata ucraineană a lovit locația operatorilor ruşi de drone. Atacul a fost efectuat cu ajutorul unor bombe de înaltă precizie cu motor de rachetă GLSDB. O înregistrare video care a surprins distrugerea unei clădiri de pe malul stâng al regiunii Herson a fost publicată de militarii ucraineni pe reţele de socializare.

Imaginile filmate de o dronă ucraineană arată distrugerea unei case, care ar fi fost una dintre poziție pe care ruşii le utilizează pentru a lansa UAV-uri pe câmpul de luptă. O explozie puternică a distrus aproape complet casa. Înăuntru se aflau militari ruşi, cel mai probabil au fost uciși cu toții.

O explozie de o asemenea magnitudine indică utilizarea unei bombe ghidate cu precizie. Ar fi putut fi vorba de GLSDB, de o bombă JDAM sau o bombă franceză AASM 250 HAMMER, lansată de o aeronavă a Forțelor Aeriene Ucrainene.

Sistemul este o combinație între un motor de rachetă M26 (care se găsește pe sistemele MLRS) și bomba ghidată de diametru mic, GBU-39 (SDB) - care este lansată în principal din aer, de pe avioane de atac. 

Analiştii OSINT au constatat că respectivul imobil pe care îl utilizau ruşii se afla în satul Chernianka, districtul Kakhovka, regiunea Herson. De asemenea, s-a raportat că, cu o zi înainte, casa în care locuia echipajul a fost lovită cu o muniţie de tip GLSDB.

Înregistrarea video arată cum ruşii se deplasează cu un microbuz de la o casă la alta. Apoi, o muniție lovește clădirea în care se aflau operatorii de drone rusești. Explozia provoacă daune semnificative clădirii.

Analiștii canalului de telegramă CyberBoroshno au stabilit că această casă a fost lovită și în satul Chernyanka de pe malul stâng al regiunii Herson, ocupată temporar.

Detectarea și distrugerea clădirilor folosite de operatorii ruși de UAV a fost realizată datorită activității comune a mai multor unităţi militare ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel