Ucrainenii au doborât o dronă chineză Mugin-5 lansată de ruși

Captura video CNN
Captura video CNN

Armata ucraineană a reușit să distrugă, zilele trecute, o dronă de fabricație chinezească, relatează CNN. Drona Mugin-5, fabricată în orașul-port Xiamen de pe coasta de est a Chinei, este supranumită drona Alibaba, deoarece poate fi achiziționată prin intermediul magazinului online Alibaba cu până la 15 mii de dolari. Aeronava doborâtă era echipată cu un dispozitiv exploziv, spre deosebire de bunurile disponibile în mod obișnuit.

Soldații au folosit pentru a doborâ drona mitraliere automate AK-47. Potrivit soldaților ucraineni, drona a venit din direcția teritoriului aflat sub control rusesc.

După ce drona a fost doborâtă, a lăsat un crater mai mic, deoarece transporta o bombă de 20 de kilograme care nu a explodat când a căzut și a fost ulterior detonată în siguranță de luptătorii ucraineni, potrivit CNN. Potrivit militarilor, aparatul zbura la o altitudine foarte joasă, motiv pentru care ar fi putut fi doborât cu arme de calibru mic.

Dar drona echipată cu arme nu avea o cameră instalată. Aceasta înseamnă că cei care l-au lansat nu l-au putut ghida către o anumită țintă sau să-l folosească pentru urmărire.

Producătorul chinez, Mugin Limited, a confirmat pentru CNN că aparatul doborât este produs de acesta și a numit incidentul ca fiind „profund nefericit”.

un expert consultat de CNN a declarat că mecanismul de eliberare al bombei părea să fie realizat cu componente imprimate 3D, ceea ce „ar sugera că UAV-ul a fost modernizat rapid”.

În ianuarie, oficialii din regiunea Lugansk au susținut că au doborât un Mugin-5 lansat de forțele ucrainene. Oficialii ucraineni nu au comentat incidentul, dar experții au spus că există dovezi că ambele părți ale conflictului au folosit tehnologia.

Recent, au apărut din ce în ce mai multe informații că China se pregătește să furnizeze arme Rusiei, care poartă un război agresiv împotriva Ucrainei vecine. Statele Unite au atras atenția asupra acestui lucru în februarie, dar Beijingul neagă vehement.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel