Ucraina: Vehicul de luptă pentru infanterie, dezvoltat pe șasiul tancului T-64 (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania ucraineană Arey Engineering Group a prezentat prototipul unui nou vehicul de luptă pentru infanterie (IFV), botezat Babylon, care  fost dezvoltat pe baza șasiului tancului principal de luptă T-64.

Potrivit presei ucrainene, Babilon este un vehicul de luptă modern pentru infanterie. Acesta este propulsat de un motor hibrid – o combinație formată dintr-un motor termic de 768 CP și un motor electric de 312 CP. Babilon are cele mai moderne sisteme de control, blindaj şi armură suplimentară ce oferă protecție balistică până la nivelul STANAG 6.

Arey Engineering Group a declarat că Babilon, într-o configurație IFV, are o greutate de 36.000 kg. Poate transporta 11 persoane, dintre care trei membrii ai echipajului - comandant, șofer, tunar – și opt soldați.

Noul vehicul de luptă a fost dezvoltat pe bazat pe saşiului tancului T-64, dar există și o variantă dezvoltat pe baza șasiului tancului T-84. Potrivit Defence-Blog, Babilon a fost proiectat şi dezvoltat la standardele NATO în materie de vehicule de luptă pentru infanterie.

Pe baza noilor imagini cu nou vehicul de luptă pentru infanterie, oferite de  compania ucraineană Arey Engineering Group, s-a putut constata că acesta va fi echipat cu o turelă înarmată cu un tun 2A42 de 30 mm și cu o mitralieră coaxială de 7,62 mm. De asemenea, pe turela principală este instalat şi un secundar, controlată de la distanță – care este înarmată cu mitralieră NSV de 12,7 mm și un lansator de grenade UAG-40.

Potrivit sursei citate, obiectivul programului este de a dezvolta un nou vehicul de luptă modular care să fie folosit ca transportator blindat, vehicul blindat de luptă, sistem de artilerie și complex de apărare antiaeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel