Ucraina va semna cu România un acord de cooperare tehnico-militară

S.I. Catalin |
Data publicării:

România și Ucraina discută un acord de cooperare tehnico-militară ce va permite intensificarea colaborării privind apărarea și securitatea, a declarat luni, ministrul adjunct pentru Afaceri Externe al Ucrainei, Igor Bozhok, citat de Hotnews.

,,Discutăm acum cu partenerii noștri români să semnăm un acord de cooperare tehnico-militară. Acest acord ne va da undă verde să sporim colaborarea în diverse domenii legate de apărare și securitate", a declarat luni, ministrul adjunct pentru afaceri externe al Ucrainei, Igor Bozhok, într-o discuție cu jurnaliștii români.

Acordul va oferi o nouă perspectivă legislativă pe baza căreia să aibă loc cooperarea militară dintre cele două țări, deoarece legile actuale sunt acum mai restrictive, în această privință.

,,Aceste documente strategice au fost dezvoltate în strânsă cooperare cu NATO. Practic ne-am dezvoltat strategia după poziționarea NATO în regiune. Flota ucraineană și flota română nu vor concura, ci se vor sprijini una pe alta", a mai declarat oficialul ucrainean, mai precizează Hotnews.

După ocuparea peninsulei Crimeea, Ucraina a pierdut o mare parte din flota sa și a trebuit să își mute comandamentul flotei din Crimeea în Odesa și "aproape a trebuit să o luăm de la zero", a spus oficialul ucrainean.

,,Dar tot răul a fost spre bine. Acum avem o nouă doctrină și o nouă strategie militară pe termen mediu cum să dezvoltăm flota Ucrainei" , a declarat Bozhok.

România participă frecvent la exerciții militare împreună cu Ucraina, în special la Marea Neagră și în special sub umbrela NATO, Ucraina fiind o țară partenera a alianței nord-atlantice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel