Ucraina va primi 60 de sisteme antiaeriene autopropulsate Gepard, pe care Statele Unite le-au cumpărat din Iordania

Cristian Soare |
Data publicării:
Sistem antiaeriene Gepard utilizat de Forţele Armate Ucrainene.
Sistem antiaeriene Gepard utilizat de Forţele Armate Ucrainene.

Ucraina ar putea primi în curând 60 de sisteme de artilerie antiaeriană autopropulsate Gepard, pe care SUA le-a răscumpărat de la Iordania și care i-au fost vândute de Olanda în 2013, potrivit De Telegraaf.

Este vorba de sisteme de fabricație germană pe care Olanda le-a vândut Iordaniei în 2013, primind 21 de milioane de euro pentru acestea. Armata olandeză și-a luat rămas bun de la ultimul sistem Gepard în 2016.

Acum, SUA au decis să cumpere 60 de sisteme de artilerie antiaeriană autopropulsate Gepard de la Iordania pentru 110 milioane de euro pentru a le livra către Ucraina.

Potrivit De Telegraaf, Ucraina poate primi primele unități Gepard în curând.

Armata ucraineană folosește în mod intens sisteme Gepard pentru a doborî dronele rusești. Acest lucru ajută la economisirea de muniție scumpă pentru sistemele de apărare antiaeriană, cum ar fi Patriot și IRIS-T, care se concentrează pe apărarea antirachetă.

La începutul verii, au apărut primele informaţii că firma americană Global Military Products a primit un contract în valoare de peste 118 milioane de dolari de la Departamentul american al Apărării (DoD) pentru achiziționarea și livrarea de sisteme de apărare antiaeriană autopropulsate Gepard pentru Ucraina.

La momentul respectiv, s-a raportat că acordul va fi executat în Amman (Iordania), cu o dată de finalizare estimată la 30 mai 2024.

Germania a oferit deja 49 de sisteme antiaeriene Gepard Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării de la Berlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel