Ucraina va începe testele pentru varianta mordernizată a avionului MiG-29MU2

S.I. Catalin / 15 ian 2020 / 15:11

Întreprinderea de stat „Uzina de reparați a Aviației de stat - Lvov” (LSARP), care face parte din Concernului naţional ucrainean din domeniul comerţului cu arme, „Ukroboronprom", se pregătește pentru inceperea testelor prototipului avionului de atac MiG-29 Fulcrum remodernizat (MiG-29MU2).

Comandamentul Forțelor Aeriene nu a dezvăluit încă aspectele tehnice ale modernizării aduse avionului MiG-29, dar a menționat că prototipul a fost creat printr-un efort comun al specialiștilor întreprinderii, specialiști de vârf ai întreprinderilor de cercetare și producție din Ucraina, reprezentanți ai Ministerului ucrainean al Apărării, piloți și alți specialiști în aviaăie.

Primul zbor de încercare a aeronavei MiG-29 remodernizate a avut loc în decembrie anul trecut și a fost considerat un suces.

Din 2017, Ucraina este în proces de modernizare a aeronavei MiG-29 "Fulcrum", pe care dorește să o transforme într-una multifuncțională de generație 4+, în două faze cunoscute sub denumirile MiG-29MU1 și MiG-29MU2. În august 2018, Forțele Aeriene Ucrainene dețineau deja opt MiG-29MU1, dislocate pe aerodromul Brigăzii 40 Aviație Tactică – Vasilkov, potrivit BSMAP, care citează mai multe publicații din Ucraina.

Din 2019 s-a început lucrul la proiectul MiG-29MU2, producția în serie a variantei MU2 fiind prevăzută să înceapă în 2020. Potrivit unor surse ucrainene, LSARP a început deja lucrările la a treia fază de modernizare, MiG-29MU3.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy