Ucraina va face mentenanţa a peste 300 de tancuri T-80UD ale Forțelor Armate din Pakistan

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc rusesc T-80. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Tanc rusesc T-80. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Concernul militar ucrainean Ukroboronprom, deţinut de stat, a anunțat luni că i-a fost acordat un contract de 85,6 milioane de dolari pentru a face mentenanţa flotei de tancuri principale de luptă T-80UD a Forțelor Armate din Pakistan.

UkrOboronProm a anunțat pe 22 februarie încheierea unui acord în valoare de aproximativ 85,6 milioane de dolari cu Pakistanul pentru repararea și întreţine flota de tancuri T-80UD.

Yuri Gusev, CEO Ukroboronprom, a precizat că uzinele ucrainene, specializare în fabricarea de tancuri şi vehicule blindate își actualizează în mod constant capacitatea de producție și îmbunătățesc calitatea tehnologică a produselor, potrivit Defence-Blog.

„De asemenea, am discutat cu Pakistanul noi comenzi pentru furnizarea de motoare 6TD1 și 6TD2”, a spus Yuri Gusev.

La mijlocul anilor 1990, Pakistanul a cumpărat tancuri ucrainene T-80UD pentru forţele sale armate. Tancurile T-80UD furnizate Pakistanului aveau multe caracteristici ale tancului T-84 modernizat, inclusiv turele noi.

Livrările celor 320 de tancuri T-80UD au început în 1997, iar comanda a fost finalizat la începutul anului 2002.

În același timp, săptămâna trecută, compania de apărare din Emiratele Arabe Unite, EDGE, a semnat un acord strategic în valoare de 1 miliard de dolari cu companiile ucrainene de apărare UkrOboronProm și Ukrspecexport.

UkrOboronProm este un conglomerat de apărare de stat ucrainean, care a fost înființat în 2010 pentru gestionarea întreprinderilor complexului militar-industrial. Conglomeratul reunește peste 100 de companii din cinci sectoare majore ale industriei de apărare, în special în domeniul dezvoltării și fabricării armamentului și echipamentelor militare, cercetării științifice și operațiunilor de export-import.

Acordul va permite celor trei entități să facă schimb și să dezvolte tehnologii avansate care ar putea duce la investiții în valoare de peste 1 miliard de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel