Industria de apărare din Ucraina ar putea suspenda procesul de producţie al sistemele de rachete Vilha și Grim-2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de rachete operativ-tactice ucrainean de tip Grom-2. Photo source: @Dylan Malyasov Defence-Blog.com
Sistem de rachete operativ-tactice ucrainean de tip Grom-2. Photo source: @Dylan Malyasov Defence-Blog.com

Industria de apărare din Ucraina ar putea suspendat producția de noi sisteme de rachete, inclusiv procesul de producţie pentru sistemul de rachete de înaltă precizie Vilha și  sistemul de rachete tactice Grim-2.

Leonid Shiman, directorul uzinei Pavlograd, a declarat presei ucrainene că guvernul de la Kiev nu a reușit să ofere fondurile necesare pentru finanțarea acestor proiecte militare, ceea ce a dus la suspendarea temporară a producției motoarelor de rachetă bazate pe combustibil solid, folosite pentru noile sisteme de rachete ucrainene.

Shiman a făcut aceste precizări în urma unui interviu realizat de site-ul Сensor.net.ua. Acesta a vorbit despre închiderea uzinei, fapt care va duce automat la oprirea întregului proces de producţie a programului de rachete, potrivit Defense Blog.

„Uzina se afla într-o situaţie critică - de la începutul anului nu am primit finanțare, Ordinul de Apărare al Statului din 2020 nu ne-a furnizat încă bani pentru implementarea acestor programe. Finanțarea uzinei a fost oprită, am fost nevoiți să concediem 687 de persoane de la începutul anului, în cazul în care banii nu vor intra în curând, vom concedia încă 190. Întrebarea este, de ce și cât v-a costa statul reluarea procesului de producţie?”, a precizat acesta.

„Până în prezent, Ucraina a lansat producția în serie a unui singur tip de rachetă cu rază lungă de acțiune - Vilha, primul lot a fost comandat în anul 2019, dar trebuie să lucrăm în continuare. În cazul unei ofensive noi pe scară largă a Federației Ruse, cu ajutorul sistemului de rachete Vilha, avem [un instrument] de descurajare. Putin se va gândi de două ori dacă ar trebui să atace din nou Ucraina și să bombardeze orașele noastre, așa cum au făcut rușii în 2014-2015 ", spune Shiman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel