Ucraina şi România au discutat despre direcțiile prioritare de dezvoltare a cooperării militare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Apărării din Ucraina, Andriy Zagorodniuk, s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcan. Ministrul ucrainean a subliniat importanța cooperării în domeniul apărării și a mulțumit colegilor români pentru susținerea integrității teritoriale și independenței Ucrainei, potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării.

Andriy Zagorodniuk a efectuat o informare cu privire la direcțiile de reformare a Ministerului Apărării din Ucraina și de perfecționare a capabilităților Forțelor Armate.

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat și despre situația de securitate actuală, accentuând nevoia de suplimentare a cooperării pentru menținerea unui nivel ridicat de stabilitate în regiune. În acest sens, s-a discutat problema funcționării Batalionului Multinațional de Geniu Tisa și a posibilităților de extindere a cooperării bilaterale între Forțele Armate ale Ucrainei și României.

Cristian-Leon Țurcanu l-a felicitat pe Andriy Zagorodniuk pentru numirea în funcția de ministru al Apărării al Ucrainei și și-a exprimat speranța că cele două state vor menține relații prietenoase și constructive. De asemenea, acesta l-a invitat pe Andriy Zagorodniuk să participe la întâlnirea la nivelul miniștrilor apărării din țările din sud-estul Europei, care va avea loc la București luna viitoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel