Ucraina se teme de ce e mai rău: Rusia ar putea începe producția în serie a rachetelor H-50 cu rază de 1.500 km, integrate pe bombardiere Tu-160 și Tu-22

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul unui briefing desfășurat pe 13.04.2023, șeful Direcției Principale Operații aparținând Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, general de brigadă Alexei Gromov, a declarat că, în scurt timp, Rusia intenționează să înceapă producerea în serie a rachetelor de croazieră cu bazare aeriană de tip H-50.

Potrivit precizărilor sale, acest lucru ar însemna, implicit, și o creștere a intensității atacurilor cu rachete asupra Ucrainei.

De asemenea, pregătirile Rusiei pentru începerea producției de serie a rachetelor H-50 indică faptul că Moscova nu ar avea probleme cu componentele necesare pentru acest demers.

“După cum arată datele aflate la dispoziție, în luna iunie a acestui an, Rusia intenționează să înceapă producția în masă a rachetelor de croazieră strategice de tip H-50, care vor permite Kremlinului să intensifice loviturile cu rachete pe teritoriul țării noastre începând din toamnă”, a menționat Gromov. 

 

De la 24 februarie 2022 până în prezent Rusia ar fi rămas fără jumătate din rachetele cu rază lungă de acțiune

 

2. Tu-160M, f... (whatsapp-image-2022-12-31-at-11-17-42_13720000.jpeg)

Tu-160M, foto: Ministerul Apărării din Rusia

În același timp, oficialul militar ucrainean a reiterat faptul că Rusia aproape că a rămas fără rachete. Potrivit șefului Direcției Principale Operații, începând din februarie anul trecut, armata rusă a consumat cel puțin jumătate din rachetele cu rază lungă de acțiune.

“Rusia a întrebuințat cel puțin 8.000 de rachete de acest tip”, a spus Alexei Gromov.

În pofida faptului că oficiali civili și militari de la Kiev vorbesc mai de mult timp despre lipsa de rachete a Rusiei pentru continuarea loviturilor asupra Ucrainei, atacurile rusești asupra infrastructurii militare și energetice a Ucrainei au avut loc într-un ritm susținut, aparent neafectat încă semnificativ de consumul de rachete. 

În ceea ce privește H-50, trebuie spus faptul că aceasta este o rachetă de croazieră operativ-tactică, cu o bătaie de aproximativ 1.500 de kilometri. Racheta este destinată pentru distrugerea obiectivelor terestre, inclusiv a celor aflate în fortificații puternice.

În calitate de platforme purtătoare pentru rachetele H-50 vor fi întrebuințate bombardierele strategice Tu-160M și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3M.   

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel