Ucraina se orientează către Australia pentru achiziționarea de tancuri Abrams M1A1 și elicoptere Taipan

S.I. Catalin |
Data publicării:
Varianta M1A1 a tancului Abrams în dotarea Australiei. Sursa Foto: Armata australiană
Varianta M1A1 a tancului Abrams în dotarea Australiei. Sursa Foto: Armata australiană

În cadrul unei prezentări încărcate de emoție, în fața principalilor oficiali australieni din domeniul apărării, ambasadorul Ucrainei și șeful unei organizații care îi reprezintă pe ucrainenii din întreaga Australie au făcut apel pentru furnizarea de tancuri, elicoptere Taipan, bani și o schimbare a modului în care Australia examinează ajutorul acordat Ucrainei. Ucraina începe să piardă ceva teren în fața forțelor mai bine înarmate și mai numeroase ale Rusiei. Pierderile sunt mari, efectivele nu cresc, iar Congresul SUA a refuzat până acum să aprobe cea mai mare tranșă de ajutor internațional destinat Ucrainei.

,,Da, în acest ritm putem continua încet-încet. Dar este acest lucru acceptabil? Timp de câți ani ar trebui să treneze acest război?", a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Miroshnichenko. la Clubul Național de Presă din Canberra, în fața unei audiențe din care făceau parte ministrul australian al apărării Richard Marles, ministrul apărării din umbră Andrew Hastie și presa națională din domeniul apărării.

,,Avem nevoie de mai mult, mai mult din toate. Avem nevoie de suficient pentru a pune capăt acestui război și pentru a respinge invazia Rusiei. ''A rezista'' nu este suficient", a spus Miroshnichenko, potrivit Breaking Defense.

Aceste declarații au fost făcute la Clubul Național de Presă din Canberra, în fața unei audiențe din care făcea parte și ministrul australian al apărării, Richard Marles.

,,Da, în acest ritm putem continua încet-încet. Dar este acest lucru acceptabil? Timp de câți ani ar trebui să se prelungească acest război?", a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Miroshnichenko. El a adăugat că, pentru a învinge invazia Rusiei, a rezista nu este suficient.

Katerina Argirou, copreședintele Federației Organizațiilor ucrainene din Australia, o organizație neguvernamentală, a făcut presiuni pentru ajutor non-material, de asemenea.

Argirou a susținut că ar fi mai bine ca Ucraina să facă propriile evaluări de risc, decât Departamentul australian al Apărării.

"Din activitatea mea din ultimii doi ani de pledoarie pentru mai mult ajutor militar pentru Ucraina, este evident că cea mai mare frână de mână este ezitarea manifestată în cadrul Departamentului Apărării", a subliniat ea.

Ea a precizat că comunitatea ucraineană din Australia - peste 55.000 de persoane - va face tot posibilul pentru a strânge bani pentru a oferi orice asistență suplimentară ar fi necesară pentru a transporta orice echipament donat de Australia sau pentru a-l repara.

Ucraina și-a manifestat în mod clar interesul de a primi 59 de tancuri Abrams M1A1 australiene, care urmează să fie înlocuite cu versiunea M1A2 anul viitor.

Guvernul australian va oferi un grant de 50 de milioane de dolari Fondului Internațional pentru Ucraina, sprijinind direct achiziționarea de capacități militare prioritare.

Fondul Internațional pentru Ucraina este administrat de Ministerul Apărării din Regatul Unit. Acesta folosește contribuțiile partenerilor internaționali pentru a achiziționa echipamente militare prioritare pentru Ucraina.

Pe lângă sprijinul material și financiar al Australiei, Forțele Armate Australiene continuă să aducă o contribuție importantă la eforturile multinaționale de sprijinire a Ucrainei în cadrul ''Operației Kudu''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel