Ucraina se oferă a fi „teren de testare” a armelor moderne occidentale, în condiții reale de luptă împotriva trupelor ruse

Cătălin Costea |
Data publicării:
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin

Prin vocea ministrului Apărării, Oleksii Reznikov, Ucraina se oferă în mod deschis să reprezinte pentru aliații NATO locul în care aceștia își pot verifica armamentul avansat în scenariile reale de luptă împotriva unui inamic cu potențial militar ridicat.

„Suntem interesați să testăm sisteme moderne în lupta împotriva inamicului și invităm producătorii de arme să testeze noile produse aici”, a declarat Reznikov pe 19 iulie, precizând că țările producătoare ar beneficia apoi de experiența de luptă a militarilor ucraineni care folosesc acest armament împotriva forțelor ruse.

„Deci, cred că pentru partenerii noștri din Polonia, Statele Unite ale Americii, Franța sau Germania, este o șansă bună de a-și testa echipamentele. Dați-ne instrumentele, vom termina treaba și veți avea toate informațiile noi”, și-a întărit ministrul ucrainean angajamentul în cadrul convorbirii cu John Herbst, director principal al Centrului Eurasia al Consiliului Atlantic, transmise în direct pe web.

Reznikov a mai precizat că unele tipuri de echipamente încep deja să fie întrebuințate în luptă pentru prima dată în Ucraina, dând exemplul sistemelor de artilerie poloneză Krab.

Ucraina „este în esență un teren de testare”, a subliniat ministrul făcând referire inclusiv la faptul că partea rusă acționează similar. „Multe arme sunt acum testate pe teren în condițiile reale ale bătăliei împotriva armatei ruse, care are o mulțime de sisteme moderne propri [...] folosește sisteme de cercetare și război electronic, apărare antiaeriană, rachete de croazieră și rachete balistice, printre alte echipamente.”

Nu în ultimul rând,oficialul ucrainean a precizat că, în timp ce folosesc armament de la parteneri - precum sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), sistemele de artilerie Krab de 155 mm și sisteme portabile de apărare antiaeriană sau de luptă împotriva blindatelor - forțele ucrainene colectează informații despre performanța și eficacitatea acestora și a altor sisteme, pe care le furnizează atât producătorilor, cât și națiunilor care le-au donat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel