Ucraina schimbă radical abordarea în domeniul dezvoltării tehnicii militare

Cătălin Costea / 12 oct 2021 / 12:32

În Ucraina, a fost luată decizia de a se trece la dezvoltarea de tehnică și armament militar folosind exclusiv „metode moderne”. După cum scrie publicația oficială a Ministerului Apărării din Ucraina, ArmiyaInform, conducerea militară a decis să se renunțe la practicile anterioare de dezvoltare a armamentului, considerate depășite și costisitoare.

Potrivit publicației, directorul general al Direcției de transformare digitală și politici de securitate informatică din Ministerul Apărării, Serghei Maksimov, a anunțat introducerea unei noi metodologii de dezvoltare a armamentului de către complexul militar-industrial ucrainean. Potrivit acestuia, practica dezvoltării cu ajutorul lucrărilor de proiectare experimentală este deja depășită, mai ales că lucrările de dezvoltare durează mult și sunt însoțite de cheltuieli semnificative.

Astfel că, pe viitor, dezvoltarea armamentului în Ucraina se va face în conformitate așa-numita metodologie de „cercetare și dezvoltare” bazată pe o etapă scurtă de cercetare-documentare, crearea rapidă a unui prototip și testarea imediată a acestuia în teren.

„În locul lucrărilor de dezvoltare, care durează mulți ani și costă milioane de grivne alocate din buget, introducem paradigma modernă a cercetării și dezvoltării, adică a unui ciclu scurt de cercetare urmat de o implementare rapidă și de efectuarea unor teste eficiente în teren”, a declarat Maksimov.

În acest sens, în structura Ministerului Apărării din Ucraina se înființează un Centru de inovare. Documentele privind crearea acestuia au fost deja semnate de ministrul apărării din Ucraina, Andrii Taran, și de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, Valerii Zalujnii, iar începerea funcționării centrului este planificată pentru începutul anului viitor.

“Ne îndepărtăm de formatul clasic de cercetare și dezvoltare și trecem la un sistem hibrid de management de proiect”, a declarat Maksimov la briefingul din 7 octombrie susținut cu participarea conducerilor Ministerului Apărării și Statului Major al Forțelor Armate din Ucraina.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy