Ucraina: Rusia folosește confictul din Donbas pentru testarea tehnicii și echipamentelor de luptă

S.I. Catalin |
Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Războiul din Donbas este acum folosită de ocupanți ca teren de încercare pentru testarea tehnicii și echipamentelor miliare rusești, a declarat  într-un interviu acordat publicației Defense Express, comandantul Forțelor pentru Operații Întrunite din Ucraina, general locotenent Oleksandr Syrsk, informează Uawire.org.

"Conducerea militară rusă a saturat contingentul de ocupație cu arme moderne, sisteme de cercetare și război electronic, echipamente de comunicații și alte mijloace moderne pentru a le oferi un avantaj față de forțele ucrainene. În același timp, se efectuează cercetări funcționale și tehnologice cu privire la noi prototipuri de arme în condiții de luptă. În prezent, Donbas este folosit de ocupanți ca teren de testare pentru verificarea capabilităților moderne ale armatei ruse și a echipamentului militar", a declarat Syrsky.

Potrivit generalului ucrainean, lista armelor moderne rusești folosite în Donbas este lungă, iar utilizarea tehnologiilor militare moderne (în special cele radar, de război electronic și sisteme antiaeriene) este permisă doar soldaților ruși din regiunile Donețk și Lugansk.

În cadrul forțelor de ocupație au fost observate tancurile T-72BA (modelul 1999) și T-72BZ (2011); vehicule blindate BTR-82A și un BTR-80 cu remorcă TKN-4GA; un vehicul de luptă al infanteriei BMD-2; vehicule blindate Rys, Tiger, GAZ 3937 Vodnik, Kamaz-4326 Vystrel și Mustang; sisteme de artilerie 2B16 Nona-K, MLRS Tornado, sisteme de rachete Pantsir S1; sistemele radar Kasta-2E2, subsistemul de control aerian Barnowl-2; lansatorul portabil de proiectile antiaeriene Verba și multe altele.

De asemenea, a fost observată folosirea proiectilelor de artilerie de 152 mm ale sistemului de artilerie Krasnopol, lansatorul de proiectile KM-8 Gran (2016) și sisteme antitanc Fagot, cu rachete 9M111 și 9M113.

Sistemele electronice de război pe care Rusia le-a adus în Donbas merită o atenție deosebită. Cele identificate includ R-330 Zhitel, SPR-2M Rut-BM, RB-34IV Leyer, R-378B Borisoglebsk-2, 1L269 Krasukha-2 și SB-109A Bylina. Eficacitatea acțiunilor de război electronic ale inamicului a fost destul de mare. Aviația de cercetare a folosit în mod intensiv aparatele rusești de zbor fără pilot Orlan-10, Granat, Takhion, Eleron și Zastava.

În mod periodic, lunetistii profesioniști ruși intră în zona de conflict echipați cu puști noi și cu gloanțe de mare eficiență. De asemenea, militarii ruși au fost observați utilizând sisteme moderne de luptă contra lunetiștilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel