Industria ucraineană de apărare a prezentat o nouă versiune modernizată a tancului T-64 (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Uzina de blindate din Harkov (KBTZ), parte a concernului naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm, a efectuat o modernizare substanţială a tancului T-64BVK. Această nouă modernizare a adus îmbunătățit semnificative caracteristicilor tancului T-64 BVK.

După cum a relatat presa ucraineană, citând un comunicat al UkrOboronProm, reprezentanţii uzinei blindate din Harkov au efectuat deja primele teste cu tancul T-64BVK – acestea fiind trecute cu succes.

Directorul uzinei Harkov, Herman Smetanin, a precizat că acest pachet de modernizare era extrem de important, deoarece se dorea o îmbunătățirea semnificativă a specificațiilor tancului T-64.

Youtube video image

După cum precizează publicaţia Ukrainean Military Page, tancul T-64BVK  a fost echipat cu dispozitive moderne de supraveghere, cele mai noi echipamente de navigație prin satelit, o nouă mitralieră grea NSVT de 12,7 mm, iar protecția rezervoarelor de combustibil a fost întărită.

În prezent, uzina Harkov lucrează la modernizarea unui lot mare de tancuri T-64 BV, dar, cu toate acestea, nu se ştie dacă acest nou pachet de modernizare ar urma să fie instalat pe toate tancurile supuse acestui proces.

După cum reiese şi din declaraţiile directorul uzinei Harkov, cea mai recentă versiune a tancului T-64 ar fi nu mai pentru tancul comandantului de batalion.

KBTZ a spus că T-64, prin modernizarea la standarul T-64BVK, a devenit un tanc „mult mai eficient” pe câmpul de luptă. Mass-media ucraineană subliniază că Forțele Armate Ucrainene au nevoie de un număr mare de tancuri modernizate, pe fundalul agresiunii ruse.

Uzina de tancuri din Lviv a devenit, în anul 2019, cea de-a doua fabrică ucraineană care a început să producă un model modernizat al tancului de luptă T-64. Tancul T-64 este principalul tanc de luptă al armatei ucrainene. Modernizarea tacurilor T-64 se face la standardul din 2017, fiind cea mai recentă actualizare adusă acestuia.

Anterior, doar uzina de blindate din Harkov (KBTZ), parte a concernului naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm, actualiza tancurile T-64 la standardul T-64BV. KBTZ a trimis către forţele armate ucrainene, din 2014 şi până prezent, pentru a răspunde agresiunii militare ruse, peste 150 de T-64 modernizate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel