Ucraina intenţionează să-şi crească de cinci ori exporturile de armament până în 2025

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina intenționează să-și crească exporturile de armament până la 20 de miliarde de dolari până în 2025, a spus pentru Censor.net, Aivaras Abromavicius, președintele Consiliului de Supraveghere al întreprinderii de stat din domeniul apararii "Ukroboronprom", potrivit Uawire.org.

„În exporturi ne-am propus un obiectiv ambițios - să creștem de cinci ori exporturile până în 2025. Piața mondială a armelor este de aproape 2 trilioane de dolari pe an. Vrem să exportăm 2 miliarde de dolari pe an ", a spus el.

Potrivit acestuia, zonele cele mai promițătoare pentru exporturile militare sunt industria aeronavelor și a rachetelor. În ultimii ani, Ucraina nu a fost exportator de aeronave din cauza „sabotajului de către persoanele responsabile pentru această zonă", a menționat Abromavicius.

Cu toate acestea, în industria rachetelor, au fost semnate recent mai multe „contracte extrem de bune". În consecință, Abromavicius consideră că Ucraina are un „avantaj competitiv" pe piețele globale.

Președintele Consiliului de Supraveghere al UkrOboronProm consideră că trebuie reformat Concernului de Stat care monitorizează industria apărării și că reforma ar trebui să înceapă cu înlocuirea directorului general, care a pierdut controlul asupra companiilor, a acumulat datorii mari și a provocat stagnarea producţiei de armament, deoarece există deja „O absență completă de proiecte noi, de ultimă generație".

Șapte candidați sunt considerați potriviţi pentru al înlocui pe Pavlo Bukin, care deține în prezent funcția de director general al Concernului de Statcare UkrOboronProm. Abromavicius consideră că este posibil ca unele dintre filialele concernului să fie privatizate.

Conform informațiilor publicate în martie 2019 de Institutul de Cercetare privind Pacea Internaţională de la Stockholm(SIPRI), Ucrainei se află în primii 25 de exportatori de arme în perioada 2014-2018, fiind pe poziția a 12-a în lume. Potrivit institutului, liderii sunt SUA, Rusia și Franța. Principalii cumpărătorii de echipamente militare ucrainene sunt China și Thailanda.

În 2019, Ucraina își mărește cheltuielile militare cu aproape 16%, până la 7,6 miliarde de dolari (față de 6,4 miliarde de dolari anul trecut). Aceasta reprezintă 5,4% din PIB-ul țării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel