Ucraina intenționează să producă arme împreună cu statele membre NATO 

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina, în ultimii ani, şi-a consolidat în mod constant forțele armate și în acelaşi timp a alocat fonduri substanţiale pentru bugetul apărării, așa că dacă Federația Rusă va decide să întreprindă noi acţiuni militare s-ar putea să se lovească de o ripostă puternică.

Aleksei Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Apărare şi Securitate Naţională, a declarat acest lucru în cadrul unei conferinţe online care a avut loc la Washington, pe tema „Quest for Mature Nation Statehood”, organizată de Center for US-Ukrainian Relations, Ukrainian Congress Committee of America şi American Foreign Policy Council.

Vorbind despre starea actuală a Forțelor Armate Ucrainene, Danilov a subliniat că acestea au devenit mult mai puternice și bine înzestrate militar, în comparație cu perioada în care Ucraina se confrunta cu începutul unei agresiunii militare ruse, dar în prezent se apropie treptat de standardele forţelor armate ale statelor membre NATO.

Danilov a menționat că cel puțin 5% din PIB a fost alocat pentru nevoile de apărare ale Ucrainei. 

,,În special, bugetul pentru sectorul de securitate și apărare al Ucrainei, planificat în proiectul de buget pentru 2021 este de 5,93% din PIB,, a spus oficialul ucrainean, precizând că dacă Federația Rusă decide brusc să escaladeze tensiunile militare cu Ucraina, răspunsul Forţelor Armate Ucrainene va fi pe măsură.

Danilov a mulțumit, de asemenea, partenerilor internaționali pentru că au oferit Ucrainei asistență cuprinzătoare în materie de securitate și au acordat țării statutul de partener de oportunităţi sporite în relaţia cu NATO (Enhanced Opportunities Partners/EOP).

Danilov a reamintit că Strategia de Securitate Națională a Ucrainei, aprobată prin decretul președintelui Volodymyr Zelensky, la 14 septembrie, definește integrarea deplină în NATO şi UE a Ucrainei ca parte a intereselor naționale de securitate.

Printre prioritățile statului ucrainean, Danilov a făcut trimitere la reformarea complexului industrial de apărare, prin implicarea şi participarea țărilor membre NATO în producția comună de armament din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel