Ucraina închiriază sisteme de apărare aeriană: Nu vom menţiona numele statelor care ne sprijină

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Ucraina închiriază sisteme de apărare antiaeriană de la parteneri internaționali pentru a-și consolida apărarea, a precizat Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.

,,Recurgem deja la această practică. Unele țări ni le-au împrumutat. Este clar că fiecare țară se preocupă în primul rând de propriile priorități și de propria apărare. Nimeni nu ne va da sistemele sale de apărare aeriană pe gratis. De ce durează atât de mult să furnizăm sisteme de apărare aeriană și de ce sunt livrate într-un mod atât de dozat? Pentru că nu există o asemenea cantitate de sisteme de apărare aeriană în lume care să poată fi luată și dată nouă deodată", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, potrivit RadioSvoboda.org.

Ihnat a subliniat că transferul de sisteme de apărare aeriană către Ucraina este un "semn pozitiv".

Numele ţărilor care și-au închiriat sistemele de apărare antiaeriană Ucrainei nu sunt dezvăluite

"Să nu dezvăluim care sunt țările. Aceste informații sunt sensibile. Mai ales partenerii noștri nu ar vrea să le dezvăluim", a declarat Ihnat.

Nomenclatorul sistemelor de apărare aeriană închiriate, modul și condițiile de închiriere a sistemelor de apărare aeriană nu sunt, de asemenea, dezvăluite.

Lansatoarele, stațiile radar, vehiculele de transport și reîncărcare și alte elemente ale sistemelor de apărare aeriană pot fi închiriate.

Închirierea de arme este o practică internaţionala larg răspândită, utilizată de un număr mare de țări, inclusiv europene.

Astfel de proceduri contribuie la reducerea costurilor cu întreţinerea acestora de către statele care le deţin țării pentru o anumită perioadă de timp. Țara care închiriază unu anumit sistem de apărare, cum este acum cazul Ucrainei, este capabilă să își acopere nevoile de apărare pe termen scurt său lung, până când echipamentele închiriate sunt înlocuite cu cele proprii.

Tancurile, avioanele de luptă, navele, submarinele și muniția sunt închiriate altor țări. Înainte de a semna un contract de leasing, părțile discută procedurile de despăgubire în caz de pierdere sau deteriorare, procedurile de întreținere, restricțiile operaționale și domeniul de utilizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel