Ucraina și Turcia înființează un joint-venture pentru a produce arme moderne

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: ukrinform.net
sursa foto: ukrinform.net

Ucraina și Turcia au înființat un joint venture pentru a producere arme de înaltă precizie și tehnologii aerospațiale, transmite Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (Naţional Security and Defence Council - NSDC), potrivit ukrinform.net și interfax.com.ua.

Compania ucraineană Ukrspecexport, parte a Concernului de Stat Ukroboronprom și compania turcă Baykar Defense, care este unul dintre cei mai importanți producători de drone, au pus bazele unei asocieri în domeniul industrie de apărare cu scopul de a produce în comun arme de înaltă precizie şi tehnologii pentru industriile aerospaţială din cele două ţări.

Scopul principal al întreprinderii se axează pe unificarea capabilităților industriilor de apărare ale celor două țări pentru a produce o serie de arme noi și moderne pentru forţele armate turce şi ucrainene.

„Unul dintre primele proiecte ale întreprinderii va fi dezvoltarea unei noi generații de vehicule aeriene fără pilot (UAV). Acest drone vor putea efectua misiuni de recunoaștere detaliată de la altitudini foarte mari, vor avea o autonomie mare de zbor, vor atinge o viteză semnificativă de zbor și vor putea efectua atacuri folosind gamă largă şi variată de arme de înaltă precizie", se arată în comunicatul NSDC .

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel