Ucraina își prezintă Otaman 6×6, noul vehicul destinat pușcașilor marini (VIDEO)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Noul vehicul de infanterie Otaman 6×6 din Ucraina, dezvoltat de RPA „Practika”, a finalizat una dintre etapele inițiale ale testelor, potrivit Defense Express, transmite Defence Blog.

Revista militară Defense Express de la Kiev a anunțat că mașina de luptă a infanteriei „Otaman 6×6” - o dezvoltare complet nouă care încorporează ultimele tendințe în materie de vehicule blindate cu roți: protecție sporită a armurilor, protecție anti mine, o capacitate mare de încărcare (pentru a instala suplimentar armură compozită și echipamente grele de luptă) și grad mare de mobilitate prin sistemele digitale -  a finalizat primele teste.

Noul vehicul de luptă pentru infanterie a fost dezvoltat de uzina Practika și este destinat forțelor armate ale Ucrainei, în special Corpului Pușcașilor Marini, în conformitate cu o decizie a Ministerului Apărării. Vehiculul amfibiu poate circula cu o viteză de 110 km/h pe șosea cu o autonomie de 800 km și poate transporta un echipaj format din 10 militari: comandant, șofer și opt soldați.

Vehiculul are o greutate brută de 23.000 kg. Volumul la interior este dat de faptul că motorul este poziționat în partea din față a vehiculului. Această dispunere internă poate fi utilizată în mod ergonomic și eficient.

Noul vehicul asigură o protecție anti-mină (STANAG 4569) și protecție balistică STANAG nivel 2 (STANAG nivel 4 cu module de blindaj adăugate) datorită carcasei sale din oțel monococă. Vehiculul este de asemenea complet protejat de amenințările biologice și chimice. Garda la sol de 453 mm protejează echipajul de explozia minelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel