Ucraina își dezvoltă sistemele de rachete. Poroșenko: Nu vom repeta greșelile Memorandumului de la Budapesta

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele ucrainean, Petro Poroshenko, spune că Ucraina are nevoie de rachete de precizie, care să fie capabile să lovească ținte aflate în spatele frontului din Donbas.

Poroșenko a precizat că Ucraina trebuie să profite de faptul că Federația Rusă a încălcat Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) iar SUA au decis retragerea din Tratat. Președintele Ucrainei a mai adăugat că au fost eliminate anumite restricții.

„Nu suntem constrânși de nicio limitare asupra razei de acțiune a  rachetelor noastre și nici asupra puterii lor. Inamicii noștri trebuie să știe acest lucru. Avem nevoie de rachete de mare precizie. Nu vom repeta greșelile memorandumul de la Budapesta", a declarat președintele Petro Poroșenko, potrivit Unian.

Prin tratatul internațional „Memorandumul de la Budapesta”, semnat la 5 decembrie 1994 în Capitala Ungariei, Ucraina s-a dezarmat nuclear și a primit garanții de securitate a independenței sale.

De asemenea, șeful statului a subliniat necesitatea dezvoltării programului național de rachete. El a dat exemplul rachetelor Neptun, dar și sistemul de rachete Vilkha, precizând că rezultatele acestor programe se vor vedea în viitor. Poroșenko a mai adăugat că noile rachete ale Ucrainei vor avea o rază extinsă și sunt capabile să lovească ținte aflate mult în spatele liniei frontului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel