Ucraina își dezvoltă sistemele de rachete. Poroșenko: Nu vom repeta greșelile Memorandumului de la Budapesta

Tudor Curtifan / 11 Martie 2019 / 09:50

Președintele ucrainean, Petro Poroshenko, spune că Ucraina are nevoie de rachete de precizie, care să fie capabile să lovească ținte aflate în spatele frontului din Donbas.

Poroșenko a precizat că Ucraina trebuie să profite de faptul că Federația Rusă a încălcat Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) iar SUA au decis retragerea din Tratat. Președintele Ucrainei a mai adăugat că au fost eliminate anumite restricții.

„Nu suntem constrânși de nicio limitare asupra razei de acțiune a  rachetelor noastre și nici asupra puterii lor. Inamicii noștri trebuie să știe acest lucru. Avem nevoie de rachete de mare precizie. Nu vom repeta greșelile memorandumul de la Budapesta", a declarat președintele Petro Poroșenko, potrivit Unian.

Prin tratatul internațional „Memorandumul de la Budapesta”, semnat la 5 decembrie 1994 în Capitala Ungariei, Ucraina s-a dezarmat nuclear și a primit garanții de securitate a independenței sale.

De asemenea, șeful statului a subliniat necesitatea dezvoltării programului național de rachete. El a dat exemplul rachetelor Neptun, dar și sistemul de rachete Vilkha, precizând că rezultatele acestor programe se vor vedea în viitor. Poroșenko a mai adăugat că noile rachete ale Ucrainei vor avea o rază extinsă și sunt capabile să lovească ținte aflate mult în spatele liniei frontului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy