Ucraina este cea care trebuie să decidă dacă va utiliza armele americane pentru a lovi teritoriul Rusiei. Noi nu încurajăm acest lucru - Blinken

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite nu încurajează Ucraina să lovească ținte aflate în interiorul Rusiei cu arme americane, dar consideră că Kievul ar trebui să decidă "cum să lupte în acest război".

Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat american Antony Blinken în cadrul unei conferințe de presă la Kiev. Întrebat de jurnaliști dacă SUA ar permite Kievului să lovească teritoriul rusesc cu arme americane, secretarul de stat nu a răspuns direct, dar a menționat:

"Nu permitem și nu încurajăm atacuri în afara teritoriului Ucrainei, dar, în cele din urmă, Ucraina trebuie să ia propria decizie cu privire la modul în care va lupta în acest război".

"Ne-am definit în mod clar politica, dar această decizie aparține Ucrainei. Ne vom asigura că Ucraina are armele de care are nevoie pentru a reuși pe câmpul de luptă", a declarat secretarul de stat american.

Statele Unite au alocat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina. Fondurile sunt prevăzute pentru achiziționarea de arme pentru armata ucraineană, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, în cadrul unui briefing cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

,,Avem, bineînțeles, asistența suplimentară, iar asistența oferită în cadrul acesteia este pe drum (către Ucraina - n.r.), de fapt. Deci este deja livrată. Dar astăzi vreau să adaug la aceasta anunțând că vom oferi o finanțare militară suplimentară de 2 miliarde de dolari pentru Ucraina", a spus el.

Potrivit secretarului de stat american, fondurile vor fi alocate prin intermediul Defense Enterprise Fund. Acesta va ajuta Ucraina să achiziționeze armele necesare și va fi, de asemenea, o investiție în complexul militar-industrial al Ucrainei.

În ultimele săptămâni, au fost raportate în mod regulat atacuri cu rachete și drone asupra Rusiei, deși Ucraina nu revendică oficial responsabilitatea pentru aceste atacuri.

După cum a relatat Vocea Americii, Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că ofensiva rusă din regiunea Harkov este în mare parte o consecință a politicii occidentale de a restricționa utilizarea armelor furnizate de parteneri forțelor ucrainene pentru a lovi ținte militare legitime din Rusia.

Anterior, presa occidentală a relatat că partenerii Ucrainei au restricționat utilizarea armelor occidentale, nepermițând Kievului să lovească teritoriul rusesc cu arme furnizate de aliații săi.

Potrivit rapoartelor media apărute în ultimele luni, în baza acestor restricții, Germania nu dorește să furnizeze Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, deoarece se presupune că nu va putea controla utilizarea acestora.

Recent, ministrul britanic de externe David Cameron a declarat că Ucraina are dreptul de a lovi teritoriul rusesc cu arme furnizate de Marea Britanie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel