Ucraina cumpără obuziere autopropulsate Gvozdika din Cehia

S.I. Catalin / 25 sep 2019 / 18:05

Compania ucraineană de stat, Ukrinmash, a achiziționat 16 obuziere autopropulsate Gvozdika de calibru 122mm din Republica Cehă, a informat marți site-ul ucrainean Defense Express.

Costul total al echipamentelor militare s-a ridicat la 1,56 milioane USD, precizează site-ul ucrainean. Conform presei din Ucraina, 563 de obuziere autopropulsate Gvozdika care erau operaţionale şi care se aflau în dotarea Armatei Roşii au rămas în Ucraina în 1992.

Cu toate acestea, doar 300 de obuziere Gvozdika erau operaționale în 2014, iar restul fie au fost retrase din dotarea forţelor armate, prezentând un grad mare de uzură, fie au fost vândute către alte state.

În 2018, Ucraina a semnat un contract privind livrarea mai multor obuziere Gvozdika, fabricate în Polonia şi Cehia. Până în prezent, Ucraina a intrat în posesia a 40 de obuziere autopropulsate.

Gvozdika este un obuzier autopropulsat sovietic de calibru 122 mm, a fost dezvoltat la Uzina Sergo Ordzhonikidze din Kharkov și a intrat, în anii '70, în serviciul forţelor armate din majoritatea ţărilor memebre ale Pactului de la Varșovia. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy