Ucraina cere Germaniei să-i vândă sisteme de apărare aeriană pentru a proteja coasta Mării Negre

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
sistemul antiaerian GDM-008 Millenium,
sistemul antiaerian GDM-008 Millenium,

Ucraina s-a adresat Germaniei pentru ajutor - vânzarea mai multor sisteme de arme - pentru a-și proteja zona costieră de la Marea Neagră, pe fondul creșterii tensiunilor la granița cu Rusia. Cererea include sisteme de apărare antiaeriană şi rachete anti-navă. Din primele informaţii apărute în spaţiul public, solicitarea Kievului s-a lovit de refuzul ministrului german de externe, Heiko Maas.

Informaţia că Ucraina a solicitat Germaniei să-i vândă mai multe sisteme de arme, în special sisteme de apărare antiaeriană şi anti-navă pentru protejarea zonelor costiere de la Marea Neagră, a apărut ieri în mass-media ucraineană, cu referire la publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Conform listei publicate de jurnaliştii germani, Ucraina solicită sisteme de apărare aeriană, focoase pentru rachete anti-navă precum SeaSpear, sistemul antiaerian GDM-008 Millenium, sisteme subacvatice fără pilot SeaCat și SeaFox pentru a detecta și neutraliza minele marine.

Potrivit jurnaliștilor, Kievul a cerut deja corvete de la Berlin, dar fără rezultat - reprezentanții celor mai înalte eșaloane ale guvernului german nu s-au putut înțelege între ei.

Participanții la aceste discuții au declarat ziarului că ministrul german de externe Heiko Maas s-a opus. În același timp, succesorul Angelei Merkel în funcția de președinte al CDU, ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, este deschis discuțiilor.

Ideea de a furniza Ucrainei sisteme de apărare a fost susținută și de un influent politician german, membru al prezidiului CDU, președinte al Comitetului pentru Afaceri Externe al Bundestag, Norbert Röttgen. Acest lucru a fost anunțat de ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel