Ucraina cere Germaniei să-i vândă sisteme de apărare aeriană pentru a proteja coasta Mării Negre

S.I. Catalin / 27 apr 2021 / 08:36
sistemul antiaerian GDM-008 Millenium,
sistemul antiaerian GDM-008 Millenium,

Ucraina s-a adresat Germaniei pentru ajutor - vânzarea mai multor sisteme de arme - pentru a-și proteja zona costieră de la Marea Neagră, pe fondul creșterii tensiunilor la granița cu Rusia. Cererea include sisteme de apărare antiaeriană şi rachete anti-navă. Din primele informaţii apărute în spaţiul public, solicitarea Kievului s-a lovit de refuzul ministrului german de externe, Heiko Maas.

Informaţia că Ucraina a solicitat Germaniei să-i vândă mai multe sisteme de arme, în special sisteme de apărare antiaeriană şi anti-navă pentru protejarea zonelor costiere de la Marea Neagră, a apărut ieri în mass-media ucraineană, cu referire la publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Conform listei publicate de jurnaliştii germani, Ucraina solicită sisteme de apărare aeriană, focoase pentru rachete anti-navă precum SeaSpear, sistemul antiaerian GDM-008 Millenium, sisteme subacvatice fără pilot SeaCat și SeaFox pentru a detecta și neutraliza minele marine.

Potrivit jurnaliștilor, Kievul a cerut deja corvete de la Berlin, dar fără rezultat - reprezentanții celor mai înalte eșaloane ale guvernului german nu s-au putut înțelege între ei.

Participanții la aceste discuții au declarat ziarului că ministrul german de externe Heiko Maas s-a opus. În același timp, succesorul Angelei Merkel în funcția de președinte al CDU, ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, este deschis discuțiilor.

Ideea de a furniza Ucrainei sisteme de apărare a fost susținută și de un influent politician german, membru al prezidiului CDU, președinte al Comitetului pentru Afaceri Externe al Bundestag, Norbert Röttgen. Acest lucru a fost anunțat de ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy