Ucraina ar trebui să primească toate armele de care are nevoie: Kievul refuză ideea unui "plan B" în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, spune că Ucraina are doar un ''planu A'' în încercarea de a câștiga războiul cu Rusia.

,,Planul A este restabilirea completă a integrității teritoriale a Ucrainei..... Și anume producția de arme în cantități suficiente pentru ca Ucraina să se poată apăra singură. Iar pe termen lung, este aderarea la NATO pentru a preveni orice agresiune. Iar al treilea element este refacerea economiei Ucrainei și a tot ceea ce a fost distrus, în primul rând, folosind bunurile rusești acum înghețate, plus investiții și alte sume de bani", a subliniat Kuleba, potrivit UNIAN.

După cum a menționat ministrul ucrainean de externe, Planul A nu prevede îndepărtarea de la obiectivele fundamentale pe care le-a enumerat. În același timp, potrivit lui Kuleba, faptul că forțele ucrainene se află în defensivă în anumite zone este, de asemenea, parte din planul "A".

,,Să vorbim acum despre planul "B". Am acordat un interviu pentru CNN. Adică, vedem cu toții ce spun diferiți experți și jurnaliști, care este viziunea lor asupra planului "B". Care este planul "B" pentru ei? Planul B pentru ei este ca noi să facem o concesie în cel puțin unul dintre punctele pe care le-am subliniat. Pentru ei, planul B este - să fim de acord cu unele concesii teritoriale către Rusia. Planul "B" pentru ei - să nu ajutăm Ucraina să obțină arme, pentru că nu este profitabil din diverse motive. Planul "B" - să nu transferăm activele rusești înghețate în Ucraina din cauza unei liste lungi de motive", a declarat Kuleba.

 

Ucraina nu are nevoie de un astfel de plan "B"

 

,,De aceea spun că nu există un plan B. Există planul A - să învingem și să restabilim integritatea teritorială, să creștem producția de armament, să ne îndreptăm spre aderarea la NATO și la Uniunea Europeană și să reconstruim țara după război", a declarat Kuleba.

După cum a relatat anterior agenţia ucraineană de presă UNIAN, rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev (KMIS) în decembrie 2023 a arătat că, în Ucraina, 74% dintre cetățeni consideră că nu pot exista concesii teritoriale către Rusia, dar, în același timp, a crescut numărul celor care sunt gata să facă astfel de "compromisuri" de dragul păcii.

De asemenea, într-un interviu în exclusivitate pentru Channel 24, Mikhailo Podoliak, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei, a pus accentul pe importanta creşterii producției de armament pe plan local, precizând că aliații Ucrainei sunt absolut conștienți de faptul că ucrainenii trebuie să beneficieze de toate instrumentele necesare pentru a învinge Rusia. 

,,În ceea ce privește investițiile în Ucraina și producția de arme. Președintele Ucrainei a declarat că avem un "plan A" și un "plan B". "Planul A" dacă ni se furnizează aceste arme, "planul B" dacă solicităm o licență și le producem noi înșine. Ministrul de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că avem doar "planul A" și că suntem încrezători că Ucraina va primi armele. Și aici ne întoarcem la întrebarea: avem un plan A, avem un plan B?'', a declarat Podoliak.

Oficialul ucrainean a insistat să precizeze din nou că președintele este ''seo-ul'' Ucrainei. ,,El are o înțelegere mult mai profundă a acestor procese, a modului în care acestea sunt coordonate între ele. Miniștrii de resort respectivi au anumite informații despre obiectivele de care sunt responsabili. De exemplu, ministrul Kuleba conduce procesele de negociere pentru a oferi pachete suplimentare ale aceluiași ajutor militar Ucrainei. Și pentru el acest lucru este o prioritate. Adică, el nu este implicat în creșterea producției, în asocieri militare mixte etc. Și pentru el este clar ce face, și este super, pentru că are o abordare profesională'', a mărturisit Mikhailo Podoliak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel