Ucraina ar purta discuţii cu o companie din Cehia pentru achiziţionarea de obuziere DITA

Cristian Soare |
Data publicării:

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express precizează că Ministerul ucrainean al Apărării negociază cu producătorul ceh de armament Excalibur Army pentru a furniza către Forțele Armate Ucrainene mai multe obuziere autopropulsate tip DITA.

Potrivit sursei citate, din motive evidente ce ţin de securitate, detaliile unor astfel de negocieri și intențiile oficialilor ucraineni de a cumpăra obuziere DITA, nu pot fi încă dezvăluite.

După cum relatează publicaţia ucraineană Focus, livrările de sisteme de artilerie către Ucraina devin din ce în ce mai serioase. În curând, Forțele Armate ale Ucrainei vor utiliza unele dintre cele mai performante sisteme de artilerie occidentale, cum ar fi obuzierul francez Caesar şi obuzierul german autopropulsat PzH 2000.

Ce știm despre obuzierul ceh DITA

Obuzierul DITA este echipat cu un tun L45 de 155 mm, cu o rază de acţiune de până la 39 km, care poate trage toate tipurile de muniție explozivă antitanc (HEAT) de calibru NATO – poate transporta în turelă 40 de proiectile.

Designul modular de care dispune DITA permite instalarea turelei, tunului și muniției pe diverse tipuri de platforme, atât cu şenile, cât şi cu roţi.

DITA are o cadenţă de tragere foarte bună, fiind necesari doar 2 membri ai echipajului - șoferul și comandantul, care acționează obuzierul și turela din unitatea de comandă şi control instală în cabina din faţă a obuzierului. Acest lucru este posibil datorită nivelului înalt de automatizare a sistemului de control al tunului și capacității turelei de a funcționa în modul complet autonom.

Setarea armei în poziția de tragere şi fixarea ţintei se realizează complet automat, deoarece este utilizat un sisteme de ghidare electronic, un sistem de gestionare a munițiilor și un sistem de navigație inerțială care sporesc foarte mult viteza de tragere și eficacitatea.

Versiunea actuală a obuzierului DITA este instalată pe șasiul 8 × 8 TATRA, care oferă capacități remarcabile de manevrabilitate și mobilitate off-road, chiar și pe terenuri foarte dificile. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel